Este pentru prima dată când Amadeus implementează soluția Altéa Departure Control – Flight Management ca o componentă de sine stătătoare, pentru o companie aeriană care nu utilizează întreaga suită Amadeus Altéa. Ca membru al familiei Altéa, Virgin Australia va fi capabilă să automatizeze controlul încărcării aeronavelor și să optimizeze zborurile.

Companiile aeriene pot implementa componenta de Departure Control – Flight Management, fără să fie necesară o migrare completă la un nou sistem de servicii pentru pasageri. Amadeus Altéa Departure Control – Flight Management îmbunătățește productivitatea responsabililor de handling și permite companiilor aeriene să centralizeze operațiunile specifice. Astfel, personalul de handling poate opera în condiții de siguranță mai multe zboruri simultan, printr-o singură interfață intuitivă, fără a fi necesară comutarea între diferite sisteme.

Amadeus Altéa Departure Control – Flight Management automatizează partea de handling pentru zonele de pasageri și cargo, definind astfel un model optim automat de încărcare a aeronavelor. În acest mod, soluția ajută la optimizarea consumului de combustibil pentru fiecare zbor. Interfața utilizator, în totalitate grafică, crește productivitatea personalului responsabil cu partea de handling a aeronavelor și permite companiilor aeriene să centralizeze operațiunile pentru zboruri  într-o singură locație.

În prezent, soluția este utilizată de mai mult de 90 de companii aeriene și de handling (operațiuni) la sol din întreaga lume.

 

Parteneriatul cu Virgin Australia subliniază angajamentul Amadeus de personalizare a soluțiilor sale, pentru a-și ajuta clienții companiei să obțină rezultate mai bune în afaceri.[1] Handling este un complex de servicii de asistență a avioanelor și a pasagerilor în timpul staționării pe aeroporturi.