Potrivit Uptime Institute, aproximativ 10% din situațiile în care nu funcționează data centerele conduc la pagube de peste 1 milion de USD.  În aproximativ 28% din situații, pagubele provocate sunt cuprinse între 100.000 USD și 1 milion USD. În acest context, asigurarea continuității este de o importanță primordială.

Una dintre problemele importante pe care trebuie rezolvată în cazul unui data center este cea a răcirii. Undeva la peste 60% dintre cheltuielile unui data center sunt generate de consumul de energie, iar noile tehnologii de răcire pot contribui la reducerea cu aproximativ o treime a acestui consum.

Am vizitat recent centrul de cercetare-dezvoltare și capacitatea de producție Vertiv de lângă Bologna. Aici sunt testate sistemele de cooling, fiecare dintre aceste sisteme fiind diferit de altul. În funcție de locația geografică și factorii de mediu, sistemele de cooling sunt construite pentru a răspunde unor nevoi diverse. “Proiectarea unităților de cooling este diferită de la caz la caz. Astfel, una este să integrăm o soluție de cooling într-un data center din Dubai, iar alta să integrăm un astfel de sistem în Europa. Din aceste motiv unitățile de răcire sunt testate și configurate fiecare în parte, pentru a răspunde nevoilor specifice a declarant George Topalov, Senior Sales Manager Vertiv România.

Vertiv este unul dintre cei mai importanți jucători pe zona de cooling și power supply pentru data centere și sisteme industriale. Vertiv a înregistrat o cifră de afaceri de 4,3 miliarde USD, având aproximativ 70% dintre companiile din Top Fortune 500 au integrate soluții din portofoliu Vertiv.

Sistemele Vertiv au integrat un suport Life Services. În acest sens, toate sistemele Vertiv au integrate sisteme de monitorizare a componentelor hardware și software. “Atunci, când apare o problemă (spre exemplu o defecțiune la o baterie) aceste sisteme transmit notificări către centrele de suport Vertiv. Este o modalitate pro activă prin intermediul căreia este realizată mentenanța acestor dispozitive. Foarte important este că se reduce substanțial timpul în comparație cu sistemele tradiționale de suport.„ a precizat George Topalov.