Veniturile globale de aplicații și instalările pentru prima dată de noi aplicații au atins 31,8 miliarde de dolari și, respectiv, 36,7 miliarde de instalări în primul trimestru al anului 2021.

Cheltuielile consumatorilor la nivel mondial și instalările pentru prima dată ale aplicațiilor mobile au crescut la 31,8 miliarde de dolari și, respectiv, la 36,7 miliarde instalări, în App Store și Google Play în primul trimestru al anului 2021, după cum relevă datele preliminare ale Sensor Tower Store Intelligence. Deși obiceiurile consumatorilor se pot schimba foarte bine pe măsură ce condițiile încep să se relaxeze la nivel global, aceste cifre indică o creștere durabilă pentru piața mobilă pe perioada pandemiei COVID-19. Cheltuielile efectuate de consumatori au crescut cu 31% față de anul trecut de la 24,3 miliarde de dolari, depășind creșterea înregistrată în prima jumătate a anului 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019.

Venituri și volum de descărcări ale aplicațiilor mobile la nivel mondial

Cheltuielile generale ale consumatorilor pentru aplicații au crescut cu 31% față de anul trecut de la 24,3 miliarde de dolari, depășind creșterea înregistrată în prima jumătate a anului 2020 în comparație cu aceeași perioadă din 2019. Cheltuielile consumatorilor pentru achiziții în aplicații, aplicații premium și abonamente au crescut 28 la sută la 20,4 miliarde de dolari la nivel global pe Apple App Store, de la aproape 16 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2020. Acest lucru a fost depășit de creșterea experimentată de Google Play, care a văzut cheltuielile consumatorilor crescând cu 36% YoY la 11,4 miliarde de dolari de la 8,4 miliarde de dolari.

În timp ce consumatorii cheltuiesc încă mai mult pe App Store, împărțirea dintre cele două platforme a scăzut în comparație cu Q1/2020. În ultimul trimestru, piața Apple a înregistrat cheltuieli cu 79% mai mari decât magazinul Google, în timp ce în trimestrul trecut Apple a generat venituri cu 89% mai mari.

Cheltuielile de consum la nivel mondial pentru aplicații au crescut cu 31% de la an la an, până la 31,8 miliarde de dolari în primul trimestru.

Primele trei aplicații cu cele mai mari câștiguri din ambele magazine la nivel global în primul trimestru al anului 2021 au rămas aceleași față de anul trecut. Deși TikTok nu și-a recăpătat accesul pe piețe precum India, unde a fost interzis anul trecut, a fost cea mai mare aplicație cu câștig din ambele magazine. Aplicația, care include versiunea iOS a Douyin în China, a înregistrat venituri crescând cu 104% YoY.

YouTube a intrat pe locul 2, cu venituri în creștere cu 29% YoY, iar aplicația de pe locul 3 ca încasări, Tinder, a înregistrat o creștere de 6% YoY. Reader-ul de manga Piccoma și Tencent Video au completat topul primelor cinci aplicații.

În ambele magazine, instalările au crescut cu 9%, de la 33,7 miliarde la 36,7 miliarde în primul trimestru al anului 2021.

Conform estimărilor Sensor Tower, numărul primelor instalări ale aplicațiilor în Q1/2021 a scăzut cu 8% pe App Store-ul Apple de la 9,2 miliarde la aproximativ 8,5 miliarde. Această scădere a fost probabil determinată de normalizarea pieței din China în urma unui Q1/2020 semnificativ supradimensionat acolo, pe măsură ce a început pandemia COVID-19. China a făcut de atunci progrese majore către un sentiment de normalitate socială, ceea ce a dus la volumul de instalări de aplicații mobile de acolo care se apropie de un nivel pre-pandemic.

Detalii suplimentare și mai multe grafice sunt disponibile pe blogul Sensor Tower.