În cel mai recent raport dat publicității de Future Market Insights (FMI), compania de cercetare de piață estimează că piața globală a aplicațiilor de urmărire a contactelor va înregistra un CAGR notabil de 15% în perioada urmărită de prognoză, intervalul 2020-2030. Aplicațiile de urmărire a contactelor au câștigat popularitate la nivel mondial pentru rolul său în urmărirea răspândirii infecțiilor, precum și a programelor de control al bolilor, în special după pandemia COVID. Mai mult, domeniul de aplicare al acestei cereri s-a extins după recomandările organelor de reglementare cheie, precum OMS, pentru a controla focarele.

Raportul afirmă în continuare că rolul tehnologiilor digitale în controlul bolilor infecțioase, precum și în mai multe sectoare, cum ar fi asistența medicală și distribuția informațiilor publice, este de așteptat să înregistreze o creștere puternică în anii următori.

„Avantajele funcționale ale aplicațiilor de urmărire a contactelor sunt urmărirea și monitorizarea eficientă a unui număr mai mare de persoane, calitatea superioară a datelor, analiza în timp real și îmbunătățirile substanțiale ale coordonării și gestionării echipelor manuale de urmărire a contactelor”, spune analistul FMI. Pentru mai multe informații despre piață, o mostră a acestui raport poate fi solicitată pe site-ul companiei.

Informații de bază rezultate din raport:

  • În ceea ce privește conectivitatea, conectivitatea bazată pe Bluetooth a câștigat tracțiune spre deosebire de conectivitatea bazată pe GPS.
  • Pe baza sistemului de operare, deși telefoanele iOS dețin aproximativ 20% din totalul vânzărilor de smartphone-uri, telefoanele Android sunt mai des utilizate pentru a instala aplicațiile de urmărire.

Piața aplicațiilor de urmărire a contactelor – Tendințe cheie

  • Utilizatorii în creștere de smartphone-uri au determinat succesul aplicațiilor de urmărire a contractelor, care joacă în continuare un rol important în creșterea pieței.
  • Preocupările crescânde privind confidențialitatea au determinat giganții tehnologici să participe voluntar la rezolvarea problemei confidențialității datelor și a stocării datelor pe termen scurt.
  • Piața este foarte dependentă de implicarea comunității, prin intermediul agențiilor de sănătate publică și a dezvoltatorilor de aplicații, pentru a spori gradul de conștientizare și creșterea pieței.

Piața aplicațiilor de urmărire a contactelor – Analiză regională

  • Europa va fi fruntașă cu aproximativ 20 de națiuni care vor lansa sau dezvolta o aplicație pentru smartphone pentru a urmări sau a limita lanțurile de infecție în perioada evaluată de studiu.
  • America de Nord va rămâne sub medie, în special în SUA, cu doar 8 state care lansează sau intenționează să lanseze aplicații de urmărire a contactelor COVID-19.
  • Asia de Est va reflecta oportunitățile de creștere profitabile datorită utilizării obligatorii în China.

Piața aplicațiilor de urmărire a contactelor – Peisaj competitiv

Actorii de pe piață se concentrează pe colaborări strategice cu parteneri din interiorul sectorului pentru eforturile de dezvoltare a aplicațiilor cu atribute de compatibilitate multiplatformă. În plus, dezvoltatorii fac presiuni pentru încheierea de contracte pentru a-și promova ofertele prin canale guvernamentale în scopul de a crește baza de utilizatori și amprenta regională. De exemplu, giganți din industrie, cum ar fi Google Inc. și Apple Inc., au colaborat cu Exposure Notification, un cadru pentru a-și poziționa aplicațiile fără a fi nevoie să aloce resurse pentru dezvoltarea de bază. Apple intenționează în continuare să conducă platforma printr-o actualizare internă a software-ului pentru dispozitivele iOS noi, care ar permite utilizatorilor să obțină funcții similare fără a utiliza aplicații guvernamentale.

Principalii producători identificați pe piața globală a aplicațiilor de urmărire a contactelor sunt Google Inc., Apple Inc., Oracle Corporation, SAP SE, ServiceNow, Siemens AG, T-Systems, Salesforce.com Inc., IBM Corporation și Microsoft Corporation.

Sursa: PRnewswire