Spotify separă butoanele de play și shuffle, dar numai pentru utilizatorii cu abonamentul Premium. Această funcție va înlocui butonul combinat de play și shuffle, care se află la acest moment la vârful playlisturilor. Această schimbare se așteaptă să apară pe dispozitivele cu Android și iOS “în următoarele săptămâni”.

“Această schimbare vă va permite să alegeți modul în care preferați să vă ascultați melodiile din playlisturi sau albume”, scrie compania pe blogul său. “Fie că îți place să fii surprins de melodiile alese de shuffle sau vrei să îți auzi melodiile în ordinea pe care o preferi tu, Spotify se va asigura că vei putea face asta.”

Înclinația gigantului de streaming suedez, a atras frustrații din partea artiștilor, care doresc ca melodiile să fie redate în ordinea în care ei le-au pus. “Nu creăm albume fără ca melodiile acestuia să fie într-o ordine anume”, a spus cântăreața Adele într-un tweet anul trecut. Acesta a dus la punerea butonului de play ca setare implicită, în locul celui de shuffle.

Totuși, mi se pare ridicol să folosești niște butoane în plus și interfața ca diferențiatori între varianta gratuită și cu plată a Spotify-ului.