Echipa de hackeri care a dezvoltat instrumentul de jailbreak ”unc0ver” a lansat o nouă versiune a software-ului care poate debloca terminalele iPhone, inclusiv cele care rulează recent lansata versiune iOS 13.5. Fiind primul jailbreak zero-day lansat de la versiunea iOS 8, dezvoltatorul principal din echipa ”unc0ver”, Pwn20wnd a spus că ”orice alt jailbreak lansat de la versiunea iOS 9 a folosit exploit-uri 1-day, care au fost fie eliminate în următoarea versiune beta, fie prin hardware.” Grupul nu a specificat ce vulnerabilitate în iOS a fost exploatată în cea mai recentă versiune dezvoltată.

Site-ul unc0ver a evidențiat, de asemenea, efortul extins de testare preliminară depus pentru a asigura compatibilitatea pentru o gamă largă de dispozitive, de la iPhone 6S până la noile modele iPhone 11 Pro Max, ce acoperă versiunile de sistem de operare de la iOS 11.0 până la iOS 13.5, dar exclud versiunile 12.3 până la 12.3. 2 și 12.4.2 la 12.4.5.

Jailbreaking-ul, analog cu rootarea pe Android-ul Google, este o escaladare a privilegiilor care funcționează prin exploatarea breșelor din iOS pentru a acorda utilizatorilor acces root și control complet asupra dispozitivelor lor. Acest lucru permite utilizatorilor iOS să elimine restricțiile software impuse de Apple, permițând astfel accesul la personalizare suplimentară și aplicații interzise în alt mod. În același timp, slăbește securitatea dispozitivului, reprezentând o ușă deschisă pentru tot felul de atacuri malware. Riscurile de securitate adăugate, însoțite de blocarea constantă a hardware-ului și software-ului Apple au făcut dificil jailbreaking-ul dispozitivelor în mod intenționat. În plus, jailbreak-ul are tendința de a fi foarte specific și bazat pe vulnerabilitățile dezvăluite anterior și depinde foarte mult de modelul iPhone și versiunea iOS, pentru a putea fi reprodus cu succes.