Spiritul pionier al companiei Motorola se dovedește a fi o parte critică în progresul industriei mobile de astăzi. De la primul smartphone disponibil cu 5G-upgradable, la primul smartphone clamshell, Motorola are o istorie bogată în rescrierea modului în care oamenii accesează și experimentează inovația. Dar unul dintre cele mai importante momente din istoria tehnologiei mobile a venit acum exact 50 de ani, la 3 aprilie 1973, când Martin Cooper, fostul vicepreședinte și director R&D al Motorola, a folosit Motorola DynaTAC 8000X pentru a efectua primul apel de pe un telefon mobil din lume, din Sixth Avenue în New York City. Acest pas a fost un moment crucial pentru societate, deoarece comunicarea a devenit mai accesibilă, iar utilizatorii nu mai trebuiau să depindă de telefoanele fixe.

Când am efectuat primul apel de pe telefonul mobil la data de 3 aprilie 1973, am știut că este doar începutul, că Motorola și industria telefoanelor mobile au început o revoluție în comunicarea personală“, a spus Martin Cooper. “De atunci, au fost o mulțime de inovații cheie, multe dintre ele create de Motorola. Primii cincizeci de ani au fost doar încălzirea. Vor fi multe alte inovații interesante care vor transforma lumea“.

După 50 de ani, Motorola este mândră să declare că se află în fruntea multor tehnologii și inovații care au definit industria și au modelat lumea așa cum o cunoaștem astăzi. Brandul a parcurs un drum lung de la lansarea DynaTAC 8000X, care măsura peste un picior lungime și cântărea aproape 2 kilograme. Trecând la anii 2000, Motorola a introdus originalul RAZR V3, care a ajuns pe piață într-un moment în care designul mobil devenise previzibil. Popular datorită designului său unic clamshell și aspectului subțire, RAZR V3 continuă să fie și astăzi un simbol al tehnologiei la nivel global.

Recent, la data de 3 aprilie 2019, moto z3, combinat cu 5G moto modTM a devenit primul smartphone din lume cu conectivitate 5G. De atunci, Motorola a hotărât să accesibilizeze tehnologia 5G, aducând viteze 5G ultra-rapide la nivelul mid-tier prin gama sa de telefoane moto g.

Motorola a jucat, de asemenea, un rol important în depășirea limitelor în materie de factori de formă alternativi. În 2019, brandul a lansat primul smartphone clamshell din lume – motorola razr – care a oferit consumatorilor portabilitate fără a sacrifica funcționalitățile unui ecran smartphone de dimensiuni normale. Motorola a introdus, de asemenea, inovații precum neckband, un dispozitiv purtabil 5G care permite utilizatorilor să afișeze conținut pe ecrane mai imersive. Și cel mai recent, conceptul de smartphone rollable.

Pentru a sărbători aniversarea de 50 de ani, Motorola a creat o ilustrație a celor mai iconice 50 de dispozitive realizate până în prezent, în colaborare cu ilustratorul argentinian Costhanzo.

Sunt alături de Motorola de peste 20 de ani și am avut ocazia să fiu martor la multe dintre aceste inovații iconice“, a declarat Sergio Buniac, președintele Motorola. “Inovația se află în ADN-ul nostru. Am revoluționat industria de nenumărate ori și suntem dornici să continuăm să jucăm acest rol în modelarea viitorului industriei.”

Un element central al inovației Motorola este Motorola 312 Labs. Introdus în 2021, Motorola 312 Labs este un grup de inovație cu statut special în cadrul Motorola, format din experți în cercetare, design și inginerie la nivel mondial, concentrați pe dezvoltarea de produse unice. Motorola 312 Labs este o parte importantă a procesului de inovație a brandului, continuând să îmbunătățească experiența mobilă.