TRENDnet, cel mai bun brand de hardware pentru rețea wired și wireless din clasa sa, anunță în cadrul CES 2014 din Las Vegas, noul router wireless Dual Band AC1900, modelul TEW-818DRU, dar si noi soluţii Powerline din clasa Gigabit, prin lansarea kit-ului Powerline 1000, model TPL-420E2K..

 

TEW-818DRU

Proiectat pentru a susţine un trafic de date intens, TEW-818DRU pune la dispoziţie două rețele wireless cu performanţe de vârf – o rețea wireless AC de 1.3 Gbps, pentru a oferi tuturor dispozitivelor wireless AC cea mai bună viteză de transfer; şi o rețea wireless N de 600 Mbps pentru dispozitivele de zi cu zi precum tablete, smartphone-uri şi computere. Acesta oferă performante de neegalat, fiind propulsat de un procesor de 1 GHz, amplificatoare radio de înaltă putere pentru acoperire extinsă si viteze Wireless AC Gigabit.

 

Pentru conexiuni cu fir, routerul este dotat în totalitate numai cu porturi Ethernet Gigabit. Ca şi conectică specială, noul router oferă un port USB 2.0 şi unul USB 3.0 de 5Gbps, ce permite integrarea în reţea a dispozitivelor de stocare externe sau a altor periferice dotate cu USB 3.0.

 

Pentru securitate sporită, interfeţele de wireless şi administrare sunt criptate direct din fabrică cu parole unice, eliminând astfel riscul de a fi accesate de hackeri folosind datele de logare implicite.

 

Noua interfaţă de administrare este mult mai usor de utilizat, afişând rapid informaţiile esenţiale. Astfel, imediat după logare, interfaţa de configurare afişează un meniu ce oferă un acces rapid la setările şi criptarile reţelei wireless, ofera informatii despre starea conexiunii la internet, ce utilizatori sunt conectaţi, precum şi acces la configurarea controlului parental.

 

O casă normală are peste opt dispozitive wireless conectate simultan,” explică Zak Wood, director al departamentului de marketing global TRENDnet. „TEW-818DRU este proiectat să suporte necesitățile rulării unei astfel de rețele, fiind pregătit sa echipeze atât casele din prezent, cat si pe cele de mâine.”

Powerline 1000

„Cu ajutorul sistemului Powerline 1000, vitezele și posibilitățile rețelelor Powerline se dublează,” explică Zak Wood, directorul departamentului de marketing global TRENDnet. „TPL-420E2K este proiectat să suporte fără probleme stream-uri HD multiple, într-o locuință cu trafic intens.”

Noile dispozitive sunt dotate cu tehnologia MIMO, au la bază chipset-ul Qualcomm QCA7500 și sunt capabile de rețele Gigabit prin rețeaua electrică. În realizarea unei conexiuni stabile, produsele Powerline se folosesc, pentru prima dată, de toate cele trei fire electrice: faza, nulul și împământarea. Pentru transferul informatiei, tehnologia MIMO se foloseşte de doua dintre cele trei fire, alegandu-le pe cele mai rapide. Spre exemplu, daca locuința este veche, fără împământare, viteza maxima a rețelei este redusă de la 1000 la 600 Mbps.

Acoperire în toată casa

TPL-420E2K se conectează folosind liniile electrice pe o rază de până la 300 de metri(echivalentul unei case de 5.000 de metri patrati) și este compatibil cu modelele anterioare Powerline 500 și 200 sau cu produsele HomePlug AV.

Atunci când nu sunt folosite, noile adaptoare Powerline intră în modul stand-by, reducând astfel consumul de energie electrică.

Din perspectiva modalităţii de instalare, cele doua adaptoare Powerline 1000 incluse în pachet se conectează automat folosind un semnal Powerline criptat, fără a necesita un CD de instalare.