TRENDnet, cel mai bun producător de echipamente de rețea cu şi fără fir din clasa sa, extinde portofoliul său de switch-uri PoE (Power over Ethernet) prin lansarea modelului TPE-1020WS, un dispozitiv dotat cu 10 porturi Gigabit.

Noul switch TRENDnet deţine o carcasă metalică cu montura rack şi un design fără ventilatoare, lucru ce îi oferă un plus pe partea de silenţiozitate. Prin construcţia sa specială pune la dipoziţia utilizatorilor opt porturi Gigabit PoE+, ce oferă în mod automat putere PoE+ (până la 30 Watt) şi PoE (până la 15 Watt) către dispozitivele conectate, precum şi două porturi Gigabit uplink partajate împreună cu două slot-uri SFP.

Tehnologia GREENnet implementată opreşte alimentarea porturilor atunci când nu sunt folosite, reducând astfel consumul de energie cu până la 70%. TPE-1020WS este compatibil cu protocolul IPv6, oferind suport integral pentru acesta.

Din perspectiva securităţii, trebuie să ştiţi că protocoalele de securitate, incluzând ACL, SSL, MAC/port filtering, 802.1X, TACACS+ şi RADIUS suportă controale de securitate pe nivele multiple. Pentru o rezolvare rapidă a eventualelor probleme apărute, TPE-1020WS oferă utilizatorului grafice cu traficului de date în timp real, diagrame cu erorilor de grup, precum şi un test de diagnostic pentru cablul.

“TPE-1020WS este echipat cu un set complet de opţiuni, perfect potrivite pentru nevoile unei reţele SMB,” a declarat Sonny Su, director al departamentului tehnologic de la TRENDnet.