PGL Season 1, cea mai mare competiție de sport electronic organizată de țara noastră, va începe în această noapte, la ora 2.00, ora României, pe www.twitch.tv/pgl, cu meciurile din turneul american de calificare.

Liga Counter-Strike:Global Offensive (CS:GO) va avea trei vedete internaționale din lumea esports pe posturile de comentatori. Matthew “Sadokist” Trivett și Henry “HenryG” Greer vor comenta meciurile din calificări, iar în faza grupelor, Joona “Natu” Leppanen se va alătura echipei.

Matthew “Sadokist” Trivett  este comentator din 2008, iar în 2013 a semnat un contract cu ESEA pentru poziţia de comentator full-time. Sadokist se axează în special pe comentarii play by play. În această primăvară, Sadokist a comentat, la Bucureşti, PGL CS:GO Championship Series alături de Toby “TobiWan” Dawson și Joona “Natu” Leppänen.

Henry “HenryG” Greer este un comentator britanic care în cariera sa de jucător profesionist a colaborat cu cele mai prestigioase organizații esport din lume: MTW, 4Kings, Reason Gaming, Epsilon, Dignitas, Power Gaming.

Joona “Natu” Leppänen este un celebru fost jucător profesionist de CS:GO, din Finlanda, devenit antrenor al echipei Ninjas in Pyjamas, una dintre cele mai bune din lume. Natu are o vastă experiență în sportul electronic, fiind de 15 ani în rândul celor mai apreciați profesioniști, atât din postura de jucător şi antrenor, cât şi din aceea de comentator și analist.

Ambele sesiuni de calificări – pentru turneul american și pentru cel european – se desfășoară între 6-14 august.

Meciurile din grupe încep în 26 august, după următorul program:

Grupele PGL Season 1

Grupa EU A (26-29 august)

Team SoloMid

Natus Vincere

Virtus.pro

EU QF winner #1

Grupa EU B (30 august  – 2 septembrie)

Fnatic

EnVyUs

Titan*

EU QF winner #2

*Din cauza unor suprapuneri de program, Ninjas in Pyjamas a decis să se retragă din competiție. Locul rămas liber în grupa europeană B va fi ocupat de echipa Titan.

Grupa Nord-Americană (8-11 septembrie)

Luminosity Gaming

Team Liquid

CLG

NA QF Winner

În etapa grupelor, echipele pot câștiga 21.000 de dolari.

Locul I – $4,000 + Playoff slot

Locul II  – $2,000

Locul III – $1,000

Echipele care vor câştiga grupele se vor califica automat în finala offline, desfășurată la București, între 2-4 octombrie. Echipele europene vor mai avea o șansă de calificare în turneul Last Chance.

Premii Last Chance

I – $2,000 + Loc de finalist

II – $1,000

III – $1,000

Premii finală

Campion – $40,000

II – $20,000

III – $10,000

IV – $5,000

Începând cu etapa semifinalelor, calificările europene vor putea fi urmărite pe www.twitch.tv/pgl

Partenerii PGL Season 1 sunt: HyperXVulcunCS:GO Fast și Twitch.

Mai multe informații despre echipele invitate, comentatori și program vor fi anunțate pe website-ul oficialTwitter și Facebook. Canalul oficial de streaming, unde se vor putea viziona meciurile competiției este twitch.tv/pgl.