GL anunță o nouă competiție de sport electronic, destinată echipelor europene de League of Legends, cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari.

PGL Legends of the Rift Sezonul 1 a început zilele acestea, cu calificările online rezervate formaţiilor româneşti, în urma cărora Lemurii sălbatici din Timișoara este echipa care va merge mai departe, în faza grupelor, în drumul spre marele premiu.

Liga PGL cuprinde 12 echipe, repartizate în trei grupe. Opt echipe au fost deja invitate în turneu, în timp ce alte patru slot-uri sunt rezervate echipelor care vor veni din calificări. Câştigătoarele grupelor se vor înfrunta pentru titlul de campioană, în finala LAN (13-15 noiembrie, București.).

Cu premii de 50.000 de dolari, dintre care 10.000 de dolari reprezintă costurile de călătorie, PGL Legends of the Rift Sezonul 1 a fost creată pentru a sprijini sportul electronic și va recompensa performanțele combatanţilor încă de la primul meci. Liderii grupelor vor primi 1.500 de dolari și un loc în play-off, în timp ce echipele de pe locurile 2 și 3 vor mai avea o șansă pentru al  patrulea slot în turneul Last Chance.