Tot mai mulți români aleg să își achiziționeze biletele de avion pentru destinațiile de vacanță online cu cardul, profitând de ofertele operatorilor aerieni și agențiilor de turism. Potrivit NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de plăți mobile din România și unul dintre cei mai importanți procesatori de plăți online cu cardul, în 2014 numărul tranzacțiilor online procesate de companie pentru bilete de avion va crește cu 35% față de 2013, când numărul lor s-a ridicat la peste 230.000.

Conform datelor NETOPIA mobilPay, tranzacțiile pentru bilete de avion procesate de companie s-au triplat în primele trei luni ale anului față de perioada similară a anului trecut, pe fondul  apetitului tot mai crescut al românilor pentru vacanțe și city breack-uri în afara țării, susținut la rândul său de înmulțirea ofertelor pentru zboruri.

Pe de altă parte, suma medie cheltuită online pe bilete de avion în primele trei luni ale anului în curs se ridică la aproximativ 95 euro, față de 170 euro în 2013, tot pe fondul abundenței de oferte de pe piață. Perioadele anului cu cele mai multe tranzacții online pentru bilete de avion sunt insa lunile august și decembrie, specifice vacanței de vară, respectiv sărbătorilor de iarnă.

 „Românii au început să își planifice cât mai simplu calatoriile, pe Internet, lucru vizibil în metoda de plată pe care o aleg, online cu cardul, cea mai la îndemână și sigură de pe piață. Întreaga vacanță a ajuns să fie achizițonată online, pe măsură ce site-urile care comercializează bilete de avion au adaugat în oferte și pachete de cazare, transfer de la aeroport, asigurări și chiar bilete de intrare la obiective turistice”, declară Antonio Eram, CEO și fondator NETOPIA mobilPay.

Potrivit lui Eram, cea mai mare tranzacție procesată de NETOPIA MobilPay pentru un zbor în afara țării anul trecut  s-a ridicat la aproape 9.300 euro, pentru o familie, cu destinația Miami.

NETOPIA mobilPay este liderul pieței locale de mobile commerce și unul dintre cei mai importanţi procesatori de plăţi online prin card. Compania a procesat anul trecut 2,2 milioane de tranzacții online cu cardul, în valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul plaților realizate cu cardul în România. Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plăți online i s-au alăturat peste 700 comercianți noi, printre care operatori aerieni și agenții de turism importante din țară.