Google Apps reprezintă alternativa in cloud mult mai ieftină şi mai prietenoasă la soluţiile standard de management ale activităţii electronice a unei companii. În ultimii doi ani, tot mai mulţi au ales să migreze spre Google Apps, în dauna soluţiilor oferite de concurenţă.

Ce inseamna, de fapt, Google Apps: Suita Google Apps cuprinde, in ordinea importantei lor si a utilizarii celei mai frecvente, urmatoarele aplicatii: Gmail, Google Docs, Google Calendar, Google Goups, Google Sites si Google Video.

Avantajele migrării pe Google Apps

Simplu. O dată migrarea făcută, aplicaţiile (mail, colaborare, mesagerie audio video etc) nu necesită instalare de software în plus sau adăugare de hardware. Nu e nevoie de upgrade-uri de servere sau de software. Toată lumea beneficiază tot timpul de cea mai recentă versiune a soluţiei. De asemenea, administrarea minimală de care are nevoie Google Apps reduce mult sarcinile departamentului de IT şi permiţînd astfel concentrarea pe lucruri mai importante.

Accesibil. Deoarece totul se află in cloud, informaţia este accesibilă din browser-ul web. Mai precis, din orice browser web. Şi, implicit, din orice loc de pe glob.

Sincronizabil. Toate aplicaţiile de mai sus pot fi accesate/sincronizate cu cele mai utilizate device-uri: BlackBerry, iPhone, iPad, Android based, Windows Mobile.

Spaţios. Utilizatorul Google Apps for Business primeşte cîte 25GB spaţiu pentru email (Gmail) faţă de media de 0.5 GB oferiţi de soluţiile concurente.

Integrabil. Utilizatorii familiarizaţi cu Microsoft Outlook care au trecut, însă, pe Google Apps pot păstra în continuare această interfaţă (Outlook) pentru email, contacte, calendar etc.

Ieftin. Google Apps reduce cu 50% – 70% costurile activităţilor electronice ale unei companii, spre deosebire de concurenţă.

Sigur. Toate soluţiile vin cu securitate certificată. Veţi avea în spate o armată privată de experţi în securitate IT de la Google. Plus disponibilitate a serviciului de 99.9%, garantată prin SLA. Plus support 24×7.

Companii care au trecut deja pe Google Apps

Din lume. National Geographic, Motorola, KLM, Virgin America, Jaguar Land Rover, Konica Minolta, Capgemini, etc.

Din România. Hotnews.ro, Grupul Ringier, Universitatea Bucureşti, ASE Bucureşti, Universitatea Dimitrie Cantemir, Grupul Roche, ArtMark, Menatwork, SKIN, Stera Chemicals, Syscom18, Wave Division etc.

Cine implementează Google Apps for Business în România

Unul dintre partenerii Google care implementează în România Google Apps for Business este Revevol România. Revevol este o reţea internaţională care a migrat deja peste 700.000 de utilizatori din toată lumea pe Google Apps. Pentru mai multe informaţii despre Google Apps sau pentru o prezentare tehnică gratuită puteţi lua legătura cu echipa Revevol.

Ce reprezintă fiecare aplicaţie în parte puteţi afla mai pe larg din articolul “Aproape totul despre Google Apps”

—————————-
Despre ce presupune implementarea respectivă puteţi afla din articolul “Migrarea pe Google Apps for Business”.

—————————–