Provocarea principală cu care se confruntă companiile la nivel global este legată de necesitatea de a cheltui peste 70% din bugetele lor IT pentru operaţiuni simple şi mentenanţă, bugetele pentru inovaţie fiind diminuate. Două treimi din proiectele IT depăşesc atât bugetele alocate cât şi termenele de livrare, conform unui studiu recent efectuat de IBM. Studiul a relevat faptul că un singur departament IT din cinci este capabil să cheltuiască majoritatea bugetelor IT pentru investiţie în inovaţie.

IBM a anuntat recent o etapã importantã spre o nouã erã, mai simplã, a sistemelor de calcul prin lansarea unei noi categorii de “sisteme expert integrate”. Aceastã nouã familie este prima care  încorporeazã expertizã bazatã pe experienta acumulatã de IBM timp de decenii în gestionarea operatiunilor IT, pentru zeci de mii de clienti din peste 170 de tãri.

Familia de sisteme expert integrate IBM – PureSystems – reprezintã rezultatul investitiilor de 2 miliarde de dolari în cercetare, dezvoltare si achizitii în ultimii patru ani, o strategie IBM fãrã precedent în integrarea tuturor elementelor IT, atât cele fizice cât si cele virtuale. Noua familie de sisteme oferã clientilor o alternativã la modelul sistemelor de calcul enterprise, în care lucrul cu mai multe sisteme separate necesitã resurse semnificative pentru instalare si mentenantã.

Prin  introducerea noii familii PureSystems, IBM anunțã progrese remarcabile care marcheazã noua erã a tehnologiilor de calcul create pentru a permite companiilor sã diminueze costurile mari si complexitatea asociate cu administrarea tehnologiei informatiei.

Primele douã modele din familia PureSystems – PureFlex System si PureApplication System – vor fi disponibile clientilor în acest trimestru. PureSystems suportã procesoarele IBM POWER si procesoarele Intel.

Pentru informaţii suplimentare despre IBM PureSystems, vă rugăm accesaţi: www.ibm.com/press/pure, http://www.expertintegratedsystemsblog.com şi http://www.youtube.com/user/expertintegratedsys.