Demon’s Souls și Spider-Man: Miles Morales sunt cele mai mari nume, dar ce altceva stă la dispoziția noilor proprietari de PS5?

Există multe motive pentru a fi entuziasmați de PlayStation 5, dar multe dintre ele, precum God of War: Ragnarok și Horizon Forbidden West, sunt motive solide pentru 2021 și în anii următori. Dacă ai fi fost unul dintre norocoșii care au plasat o precomandă pentru noua consolă Sony, te vei întreba ce jocuri vei putea juca pe 12 noiembrie când va fi lansat PS5?

PS5 are mai puține jocuri în prima zi decât Xbox Series X, care suferă din cauza întârzierii Halo: Infinite, dar lista conține mai multe exclusivități PlayStation. Mai jos sunt jocurile pe care le veți putea juca începând cu 12 noiembrie.

În listă nu este inclus Ratchet and Clank: Rift Apart, care va fi lansat în timpul „ferestrei de lansare” a PS5. Tot în perioada de lansare se află Watch Dogs Legion, care va ajunge pe PS5 pe 24 noiembrie.

Demon’s Souls

Bluepoint Games

Jocurile de aventură de acțiune foarte grele sunt acum descrise ca „la fel ca și Dark Souls”. Demon’s Souls a fost precursorul Dark Souls, lansat de From Software în 2009, cu doi ani înainte ca studioul să dea lovitura cu Dark Souls. Demon’s Souls este acum refăcut exclusiv pentru PlayStation 5.

Spider-Man: Miles Morales

Insomniac

Spider-Man: Miles Morales a fost asemănat cu Uncharted: Lost Legacy. Acest joc a fost un ”expansion” pentru Uncharted 4: Clocking in at around 7 hours, undeva între DLC și un titlu complet derivat. Și a fost un succes. Miles Morales promite că va fi un ”expansion” pentru Spider-Man din 2018 și va fi lansat atât pe PlayStation 5, cât și pe PlayStation 4.

Sackboy: O mare aventură

Sony

Sackboy: A Big Adventure îl ia pe eroul din LittleBigPlanet și îi oferă o platformă 3D mai tradițională. Dezvoltat de Sumo Digital, echipa din spatele LittleBigPlanet 3 și Forza Horizon 2, acest joc va merita jucat dacă vine cu jumătate din farmecul pe care îl are LittleBigPlanet.

Godfall

Gearbox Games

Godfall este un nou titlu și arată înfricoșător. Situat într-o lume fantastică și publicat de Gearbox, care dezvoltă seria Borderlands, este un RPG de acțiune care vă pune în controlul unuia dintre ultimii membri ai Ordinului de elită al Cavalerilor. Nu știm încă multe despre joc sau povestea lui, dar se pare că are un potențial suficient.

Bugsnax

Young Horses

În Bugsnax, jucați rolul unui reporter de investigație care călătorește pe o insulă misterioasă care, vă spune o sursă, este locuită de creaturi pe jumătate gândaci și pe jumătate snack-uri. Când ajungi acolo, descoperi că sursa ta a dispărut. Acest colorat joc de aventură provine de la aceiași dezvoltatori care v-au adus Octodad: Dadliest Catch, ceea ce înseamnă că este probabil să fie ciudat, amuzant și un pic ciudat.

Astro’s Playroom

Sony

Astro’s Playroom este un platformer drăguț care vine încărcat pe fiecare consolă PS5. Este în esență o demonstrație tehnologică care vă va arăta de ce este capabil hardware-ul PlayStation 5 – atât consola în sine, cât și controlerul DualSense. Însă „demonstrația tehnologică” ar putea să nu o vândă, deoarece predecesorul său, Astro Bot Rescue Mission, este foarte apreciat.

Destruction AllStars

Sony

Nu este Twisted Metal, dar haosul din lumea vehiculelor își face drumul înapoi pe platforma PlayStation. Acest joc exclusiv de la Lucid Games este un joc de luptă auto care are loc în arene uriașe în care vă veți distruge reciproc pentru plăcerea a milioane de spectatori virtuali.

The Pathless

Giant Squid

În 2016 Abzû a lansat și hipnotizat pe mulți cu stilul său de artă. Acum, dezvoltatorul său Giant Squid își lansează jocul următor din listă, The Pathless. Urmărind călătoria unui arcaș printr-o pădure, pare la fel de atractiv.

Assassin’s Creed Valhalla

Ubisoft

Assassin’s Creed Valhalla te duce în anul 873AD, când vikingii încep să se extindă în Anglia și Europa. Se lansează pe 10 noiembrie pe toate celelalte console, versiunea PlayStation 5 lansându-se odată cu consola pe 12 noiembrie.

NBA 2K21

2K

NBA 2K21 poate fi deja jucat pe consolele de generație actuală, dar va face saltul pe PS5 pe 12 noiembrie. Un fapt puțin controversat, vă va costa 10 USD în plus pe PS5 și Xbox Series X.

Devil May Cry 5: Special Edition

Capcom

Devil May Cry V Special Edition preia excelentul joc de acțiune din 2019 de la Capcom și adaugă o grămadă de îmbunătățiri tehnice. Suportă ray tracing și poate fi redat până la 120 fps. Cel mai important, puteți juca și ca Virgil, fratele sinistru al lui Dante, personaj principal. Va fi disponibil digital pentru PS5 și Xbox Series X.

Fortnite

Epic Games

Fortnite vine atât pe PS5, cât și pe Xbox Series X. Epic Games spune că jocul va fi optimizat pentru lansarea pe platformele hardware de generație următoare și va migra anul viitor de la Unreal Engine 4, arhitectura pe care este construită în prezent, la Unreal Engine 5 cândva anul viitor. În acel moment vor veni marile schimbări.

Destiny 2: Beyond Light

Bungie

Câteva vești bune: dacă deții Destiny 2 pe PS4, vei primi o copie gratuită a jocului pe PS5. Mai multe vești bune: Beyond Light, o expansiune majoră pentru Destiny 2 despre care Bungie spune că va marca o nouă eră pentru franciză, va fi disponibilă în ziua lansării.

Observer: System Redux

Bloober Team, Anshar Studios

Observer a fost un joc pentru PC din 2017 cu acțiunea derulându-se în Cracovia post-apocaliptică. Jucați rolul lui Daniel Lazarski, un „Observator” care face pătrunde în mintea oamenilor – în esență, un polițist cu tehnologie de citire a minții – și petreceți jocul investigând prin mahalalele Cracoviei. Este o experiență horror intensă, dar pe care ți-o vei aminti mult timp. Observator: System Redux este o versiune remasterizată pentru PlayStation 5 și Xbox Series X.

Call of Duty Black Ops: Cold War

Activision

OK, tehnic nu este un joc de lansare, dar este destul de aproape: Call of Duty Black Ops: Cold War ajunge pe PlayStation 5 pe 13 noiembrie, la o zi după lansarea consolei. În aceeași zi se lansează pe PS4, Xbox One, Xbox Series X și PC.

Sursa: CNet