În unele situații, spre exemplu atunci când suntem plecați într-un loc în care nu avem acces la Internet wireless, și avem nevoie de laptop pentru a rezolva anumite probleme de serviciu, ”salvarea” vine, și de această dată, de la smartphone. Echipa ThePhoneGeeks a EuroGsm îți arată cum să îți folosești telefonul ca hotspot pentru Internet fără niciun risc, dar și care sunt condițiile pentru ca acest lucru să poată fi realizat.

 Partajarea de Internet sau tethering-ul este o funcție care este disponibilă pe majoritatea smartphone-urilor de acum și care devine tot mai necesară. Practic, este o modalitate de Internet sharing, prin modem-ul integrat în smartphone.

 

 Așadar, înainte de a conecta alte dispozitive la Internetul de pe smartphone-ul tău, trebuie în primul rând să te asiguri că acesta are posibilitatea de a crea un hotspot mobil. Apoi, trebuie să pornești conexiunea de date mobile.

 

 ”La telefoanele cu Android, partajarea de Internet se poate activa din setările de conexiune sau WiFi, aici găsindu-se funcția Tethering și hotspot mobil. Odată activată această funcție, conexiunea de Internet va fi partajată către alte dispozitive prin WiFi”, explică Marius Boca, ThePhoneGeeks.

 

Pentru a vă asigura că hotspot-ul creat este unul privat, aveți posibilitatea să setați o parolă. Bineînțeles, aveți și opțiunea de a nu seta nicio parolă, dar specialiștii nu o recomandă, pentru că în acest caz orice dispozitiv cu WiFi aflat în raza de acțiune a telefonului se va putea conecta la acest hotspot.

 

Nu în ultimul rând, trebuie să luați în calcul costurile pe care le implică o asemenea acțiune. Nu uitați că orice dispozitiv conectat prin Internet sharing la telefon va consuma din datele mobile.

”Este foarte important sa aveti un plan tarifar care să includă și trafic 3G sau 4G, în caz contrar tethering-ul va genera costuri suplimentare”, subliniază Marius Boca.

 De asemenea, pentru a scădea șansele ca laptopul pe care l-ați conectat să vă consume foarte mult din traficul de date pe care îl aveți activ pe telefon, echipa ThePhoneGeeks vă recomandă să dezactivați toate actualizările de sistem sau download-urile pe care le aveți în așteptare pe calculator, astfel încât acestea să nu îngreuneze viteza de transfer de care aveți nevoie, și nici să nu existe riscul epuizării traficului înainte să apucați să trimiteți mailul pe care îl doriți.