AOC 27G2U5/BK este un monitor de gaming de 27 de inch și cu o rată de refresh de 75 Hz. Având un preț de aproximativ 1000 lei (l-am găsit într-o promoție, potrivit site-ului Evomag, consultat la data de 17 mai). Este important de subliniat existența tehnologiei FreeSync, care facilitează un refresh rate dinamic, acest lucru sincronizând placa grafică și monitorul pentru ca frame-urile să fie gata fără tearing și stuttering.

Laturile monitorului sunt foarte subțiri, fiind astfel facilitată alăturarea mai multor monitoare. De asemenea, timpul de răspuns este de o milisecundă. Monitorul are rezoluție FHD, iar luminozitatea maximă este de 250 nits.

Test și impresii

Am rulat cu acest monitor mai multe jocuri (ETS 2, CS:GO, GTA V), iar impresia lăsată de monitor este foarte bună. Am avut o placă AMD compatibilă cu FreeSync (Vega 56), iar culorile sunt foarte vii ca o consecință a tehnologiei HDR (High Dynamic Range). Modurile fiind: Off, HDR Picture, HDR Movie, HDR Game

Modelul acesta este derivat din AOC 27G2U, acesta având o rată de refresh mai mare de 144 Hz. Variata noastră primită la test, având doar 75 Hz, este desigur mult mai accesibilă pentru gameri. După cum am constatat, nu există lag la jocuri, iar tehnologia AOC Game Colour Adjustments asigură posibilități de adaptare a setărilor pentru jocuri.

La capitolul conectivitate, sunt de menționat 2 porturi HDMI, un display port, 4 porturi USB 3.0, line – in și audio – out pe un jack standard 3.5 mm. M-am întrebat la ce folosesc atâtea porturi USB, ele acționând practic ca un hub USB. Din păcate, porturile sunt plasate în spate, acest lucru făcându-le mai greu accesibile. Speakerele sunt integrate în monitor, având 2W fiecare, calitatea sunetului fiind destul de bună.

În ceea ce privește ergonomia, este de menționat existența tuturor gradelor de modificare a poziției monitorului. Astfel, acesta poate fi trecut din modul landscape în modul portrait (modul pivotare), putând fi reglat și pe verticală (modul tilt), precum și pe orizontală (modul elevation).

Cu un punctaj de 9.5 în evaluarea noastră, considerăm că monitorul oferă o serie de caracteristici foarte bune la un preț de aproximativ 1000 de lei.

Evaluare (punctaj maxim 10p)

Design 10
Performanţa 8
Preț 10
Ecran 10
Scor General 9.50

 

 

Specificații

Culoare monitor Black

Marime monitor 27 inch

Rezolutie 1920×1080

Refresh rate75Hz

Response time (mprt)1 ms

Tip de panou IPS

FreeSync48-144

Luminozitate 250 nits

Contrast (dinamic)20M:1

Contrast (static)1000:1

Ungiuri de vizionare178/178 º