BeeBox este un echipament interesant din categoria mini-PC. Unul dintre atuurile BeeBox este conectivitatea cu mai multe dispozitive video (monitoare, proiectoare etc.),  folosind cele două porturi HDMI și DiplayPortul incluse standard pe echipament. Existența celor trei porturi fac din BeeBox un dispozitiv ideal pentru gameri sau cei care doresc o conectivitate cu mai multe echipamente video.

Mini-PC-ul este înzestrat cu un procesor Intel Quad-Core la 2,08 GHZ și un procesor grafic Intel HD generația 8. BeeBox vine fără sistem de operare pre-instalat, dar a rulat foarte bine Windows 10 Professional.  Performanțele pentru Windows 10 sunt susținute de 4 GB de RAM și de stocarea pe un  SSD de 128 GB. Cei care doresc un preț mai mic pentru mini-PC pot înlocui SSD-ul cu un hard disk tradițional, existând desigur o scădere de performanță. Dispozitivul poate fi folosit ca media PC (una dintre funcțiile pentru care a fost gândit), în acest sens în pachet fiind inclusă și o telecomandă. Suplimentar, prin intermediul plăcii VESA incluse, există posibilitatea de a prinde mini-PC-ul de un monitor tradițional, transformându-l pe acesta într-un echipament all-in-one.

La un preț de achiziție de aproximativ 1350 RON (potrivit site-ului www.pcgarage.ro consultat pe data de 28 decembrie 2015), considerăm că dispozitivul are un raport cost/performanță excelent.

 

Apreciere ITChannel

Specificații      *****

Aspect             ****

Funcții             *****

Preț                 *****

 

Specificații tehnice

Mini Sistem PC ASRock Beebox N3000, Procesor Intel® Celeron® N3000 1.04GHz Braswell, 4GB, 128GB SSD, GMA HD