Gentle Monster este un brand de lux sud-coreean specializat pe rame şi accesorii de ochelari. În Europa, brandul nu este prea cunoscut (nu sunt decât trei magazine bricks and mortar). Deveice-ul este rezultatul colaborării dintre acest brand și Huawei. Este primul gadget de acest gen pe care îl primim la test și a fost chiar o surpriză foarte plăcută.

Prima impresie

Eyewear II este un produs realizat de Huawei în colaborare cu brandul menționat anterior. Ochelarii vin cu un procesor Kirin A1, procesor găsit pe toate dispozitivele wearable anunţate recent de Huawei. Ochelarii au câteva gesturi prestabilite pentru acţiunile standard, precum schimbarea volumului sau redarea şi întreruperea muzicii.

Sunet

Ochelarii sunt echipaţi cu două difuzoare, plasate pe ramă, deasupra urechilor. Difuzoarele au o diafragmă de 128 mm, acest lucru ajungându-vă să ascultaţi muzică sau să vorbiţi la telefon în spaţii zgomotoase. La testul nostru, am constatat că noise canceling-ul este bun pentru nişte difuzoare care nu sunt integrate în căşti. A fost probabil ingineresc de anvergură pentru a ajunge la acest nivel de calitate, difuzoarele de pe brațul

AI Life

Ai Life este aplicaţia care îţi permite să configurezi şi să controlezi dispozitivele Huawei care nu sunt legate de aplicaţia Huawei Health (routere sau căşti). Prin opţiunea SHORTCUT din aplicaţie se pot configura gesturile pentru atingere dublă sau glisare.

Concluzii

Tocul ochelarilor nu vine cu o baterie, în acest sens ochelarii se pot încărca numai dacă aceştia sunt conectaţi la alimentarea printr-un cablu. Fără îndoială, Eyewear II este un produs de nişă. Se vede însă calitatea materialelor folosite şi nivelul foarte bun al tehnologiilor smart integrate.