BenQ BL2711U UHD este un monitor de 27 inch profesional, care dispune de o serie de caracteristici excepționale. Monitorul este dedicat utilizatorilor profesioniști, spre exemplu cei care lucrează care lucrează cu aplicații CAD/CAM. În acest sens, modul CAD/CAM este optimizat pentru o serie mare de aplicații (Pro/E, SOLIDWORKS, AutoCAD, CATIA) oferind posibilitatea de vizualizare foarte bună a obiectelor tridimensionale și de rulare a animațiilor 3D. De asemenea, editorii video au un control foarte bun al elementelor grafice din aplicațiile specifice.

Alte avantaje ale monitorului sunt rezoluția UHD (Ultra-high-definition) de 3840 x 2160 pixeli și Ultra-Refined Color. Cele două facilități aduc beneficii importante pentru utilizatorii de aplicații grafice. Am testat monitorul în aplicațiile Adobe Photoshop și Indesign pentru editarea ultimului număr al revistei (http://issuu.com/silviu.cojocaru/docs/_revista_itchannel_nr.9_final ), iar confortul  oferit de monitor a fost excepțional.

La aceste facilități se adaugă o serie de aplicații, dintre care menționăm BenQ Display Pilot. Display Pilot permite împărțirea ecranului pentru a putea fi folosit de mai multe aplicații. Considerăm că monitorul dispune de funcționalități, fiind o alegere ideală pentru utilizatorii profesioniști.

Apreciere ITChannel

Specificații      *****

Aspect             *****

Funcții             *****

Preț                 *****

 

Specificații

27 inch 3840×2160 UHD resolution

100% sRGB and REC 709 color space with 10bits IPS technology

CAD/CAM mode and Animation mode enable the detailed and precise design

Picture-in-Picture (PIP) & Picture-by-Picture (PBP) to enhance convenience and productivity

Display Pilot software for customized monitor setting