Amadeus a dezvăluit recent viziunea sa pentru un ecosistem global de turism și călătorii, centrat pe nevoile turiștilor, care va răspunde cerințelor unui mediu comercial complex și aflat în continuă transformare, în ceea ce privește distribuția în industria de turism. Această viziune va debloca companiilor aeriene mai mult de 130 de miliarde de dolari în venituri suplimentare, anual, până în 2020*.

Gama din ce în ce mai largă de produse și servicii turistice, precum și proliferarea canalelor alternative prin care acestea devin accesibile turiștilor, reprezintă o oportunitate semnificativă pentru companiile aeriene de a-și spori atât veniturile, cât și profitabilitatea. Estimările din industrie arată că în ceea ce privește veniturile din vânzarea de servicii suplimentare prin intermediul canalelor directe, companiile aeriene câștigă deja peste 50 miliarde de dolari anual. Cercetarea efectuată de Amadeus arată în plus că adoptarea unei strategii care să vizeze totalitatea canalelor de vânzare ar putea aduce companiilor aeriene încă 53 miliarde de dolari, până în 2020. În același interval de timp, adoptarea noilor inovații tehnologice din industria de turism ar putea aduce și o altă creștere a veniturilor cu suma de 77 miliarde de dolari, la nivel global.

Amadeus consideră că acest lucru va putea fi realizat prin personalizarea ofertelor pe parcursul întregii călătorii, livrate prin orice canal de distribuție, prin intermediul unor sisteme deschise, inteligente și dinamice. Noile oportunități de afaceri vor fi create printr-o colaborare puternică a întregii industrii de turism; prin conectarea furnizorilor și tuturor participanților din industria de turism în fiecare punct cheie al călătoriei, se vor obține noi oferte și servicii personalizate, relevante și prompte.

Luis Maroto, Chief Executive Officer și Președinte al Amadeus, a declarat: “Industria de turism în întregul său, precum și modul în care consumatorii privesc și consumă serviciile de turism, se schimbă atât de dramatic încât este nevoie de o schimbare fundamentală a modului în care sunt vândute ofertele de turism și modul în care este servit călătorul. Cu experiența și cunoștințele sale privind industria de turism, cu capacitatea neegalată de cercetare și dezvoltare și cu rețeaua sa la nivel mondial, Amadeus se află în poziția unică de a crea un ecosistem unitar de turism la nivel global, care va aduce beneficii imense atât pentru companiile aeriene, cât și pentru agenți, oferind un potențial semnificativ industriei de a adăuga o valoare mai mare produselor și serviciilor sale.”

Viziunea Amadeus se bazează pe dezvoltarea și consolidarea unui Global Merchandising System, care va permite companiilor aeriene să creeze oferte în mod dinamic, pentru a furniza consumatorilor oferta cea mai relevantă în orice moment, în orice punct de vânzare, direct sau indirect și prin orice dispozitiv. Evoluția sistemelor de vânzare și de distribuție permite prezența eficientă a unei companiei aeriene în toate punctele de vânzare, indiferent dacă este vorba despre un canal de vânzare direct sau indirect.  Global Merchandising System, precum și sistemele Amadeus de retail și distribuție sunt pe deplin integrate suitei Altéa PSS Suite, oferind o viziune unică asupra clienților și o experiență de călătorie end-to-end.

Global Merchandising System va consolida portofoliul de produse si servicii al companiei, alături de Altéa, cel mai utilizat PSS la nivel mondial, și de cea mai mare platformă de distribuție din industrie –  o suită de e-retail utilizată de mai mult de 110 de linii aeriene din întreaga lume – ambele fiind îmbunătățite pentru a spori experiența utilizatorilor, atât agenți, cât și turiști. Implementate împreună cu alte soluții puternice de la Amadeus, precum instrumentele Travel Intelligence, vor oferi agenților și furnizorilor o perspectivă unică asupra nevoilor turiștilor.

Julia Sattel, Senior Vice President al Airline IT la Amadeus, a declarat: Introducerea unor instrumente dinamice și flexibile de promovare și vânzare pentru companiile aeriene presupune posibilitatea de a oferi o experiență unică și personalizată pentru fiecare călător, iar acest lucru poate conduce la obținerea unor venituri importante. Fiecare turist apreciază aspecte diferite în experiența sa de călătorie, iar Amadeus poate ajuta companiile aeriene să cunoască îndeaproape nevoile clienților lor și să le livreze experiența pe care aceștia și-o doresc, crescând astfel atât loialitatea, cât și valoarea serviciilor”.

Global Merchandising System va permite companiilor aeriene să-și realizeze strategia de promovare și vânzări, prin capacitatea de a controla prețul, plasarea și promovarea ofertelor lor pe toate canalele de vânzare. Sistemele Amadeus vor permite personalizarea ofertelor companiilor aeriene pe fiecare segment al pieței și prin intermediul fiecărui dispozitiv, canal și punct de întâlnire cu clientul, fiind totodată compatibile cu noile standarde XML NDC ale industriei.

Holger Taubman, Senior Vice President of Distribution, a declarat:Amadeus are o lungă istorie de a aduce agenții și companiile aeriene împreună pentru a dezvolta noi oportunități de creștere. Suntem hotărâți să menținem această abordare și pe viitor și să facem investițiile necesare pentru dezvoltarea unui ecosistem global de turism, care va spori oportunitățile de afaceri pentru toți cei implicați. Facem acest lucru prin furnizarea către companiile aeriene a unei platforme ce le permite personalizarea ofertelor, diferențierea față de competitori și creșterea capacității de a genera mai multe venituri într-un mediu extrem de competitiv.”

* Sursa: Amadeus a adunat date din industrie din surse ce includ IATA și Frost & Sullivan, precum și propriile sale cercetări.