TechHub Bucharest, spațiu de co-working adresat profesioniștilor în tehnologie și locul de întâlnire al comunității tech locale, a aniversat miercuri 2 ani de activitate. Cu această ocazie, echipa TechHub a anunțat deschiderea unui nou spațiu de evenimente situat la parterul clădirii din Str. Nicolae Filipescu nr. 39-41 și lansarea TechSociety by King, un program prin care organizatorii de evenimente de interes pentru comunitate pot beneficia gratuit de noul spațiu, precum și de susținere pentru organizarea și comunicarea evenimentului.

Evenimentul aniversar al TechHub Bucharest a avut loc miercuri, 1 iulie, în noul spațiu situat la parterul clădirii din Str. Nicolae Filipescu nr. 39-41 și adus împreună peste 100 de lideri din ecosistemul antreprenoriatului în tehnologie la nivel local. Cu această ocazie, Daniel Dragomir, CEO și Co-Fondator, TechHub Bucharest, și Mihai Sfrijan, Head of Studio, King România, au anunțat lansarea programului TechSociety by King.

Inaugurat de King Studios în colaborare cu TechHub Bucharest, TechSociety by King este o inițiativă care își propune să ajute la dezvoltarea comunității tech locale, oferind tuturor persoanelor interesate să organizeze un eveniment de interes pentru profesioniștii în tehnologie toată susținerea de care au nevoie. Astfel, acestea pot aplica online pe site-ul programului http://techsociety.co pentru a putea utiliza gratuit spațiul de evenimente și a beneficia de susținerea echipei TechHub în organizarea și comunicarea evenimentului.

“TechSociety by King este o inițiativă unică din partea unei companii. Unicitatea ei constă în faptul că această platformă nu are structure rigide, nu are reguli prohibitive, ci dimpotrivă, această platformă beneficiază de libertate totală. Toți cei care vor să contribuie cu idei și proiecte noi la creșterea pieței locale de tech se bucură de toată susținerea King. Această inițiativă reprezintă un vot de încredere în potențialul de inovație al pieței locale. Din punctul nostru de vedere, acesta este un cec în alb pe care îl semnăm. De el pot beneficia toți cei care văd oportunități în industria de tech și își iau angajamentul să transforme ideile în proiecte. Miza acestora e enormă, deoarece pun România pe hartă datorită nivelului industriei de tech”, a declarat Mihai Sfrijan, Head of Studio, King România.

Deschis pe data de 9 mai 2013 la inițiativa lui Daniel Dragomir, Bogdan Iordache și Ștefan Szakal, TechHub Bucharest își propune să contribuie activ la dezvoltarea comunității și să ajute startup-urile tech cu potențial la scară globală să se dezvolte mai rapid. Peste 80 de profesioniști în domeniul tehnologiei lucrează zi de zi din spațiul de co-working TechHub Bucharest și beneficiază astfel de acces preferențial la evenimentele organizate de comunitate, dar și la celelalte spații din rețeaua internațională TechHub.

Pe parcursul celor doi ani de activitate, TechHub Bucharest a organizat și găzduit peste 165 de evenimente care au adus în fața audienței de peste 6500 de persoane 270 de invitați speciali și mentori recunoscuți la nivel internațional. Printre personalitățile remarcabile care au urcat pe scena TechHub Bucharest pentru a-și împărtăși experiențele se numără Bill Aulet (Managing Director, Martin Trust Center for MIT Entrepreneurship), Florin Talpeș (Președinte și Co-Fondator, Bitdefender), Mike Butcher (Senior Editor, TechCrunch şi Co-Fondator, TechHub Global), Bart Decrem (Senior Vice-President, Walt Disney Company), Olaf Lausen (Chief of Staff of the CEO & Business Development Director, Telekom Romania), Jon Bradford (Managing Director, Techstars London), Jonathan Shieber (Senior Editor, TechCrunch US), Vassil Terziev (Co-Fondator și CEO, Telerik) sau Tim O’Brien (General Manager Apps and Platforms Groups, Microsoft).

Inițiativele TechHub Bucharest nu au trecut neobservate, înregistrând de-a lungul timpului peste 2300 de mențiuni în presa din România și din străinătate, cu milioane de vizualizări. Participând la meetup-uri, sesiuni de Open Hours cu specialiști din industrie, hackathoane, workshop-uri și Demo Nights, membrii comunității au învățat din experiența invitaților, au primit feedback și recomandări și au reușit astfel să găsească mai ușor soluții pentru problemele pe care le confruntă în activitatea lor de zi cu zi.

În plus, profesioniști din diferite domenii care împărtășesc preocupări și pasiuni similare au format la rândul lor comunități de nișă și au început să organizeze evenimente și meetup-uri dedicate. TechHub Bucharest s-a bucurat să găzduiască de-a lungul timpului aceste evenimente printre care se numără Big Data, Frontend, Bitcoin, JavaScript, Tabăra de Testare sau Agile. În plus, organizații internaționale ca LAUNCHub, Eleven, Pirates on Shore, Startup Sauna, EIT ICT Labs și Startup DNA au organizat la rândul lor evenimente dedicate comunității locale la TechHub Bucharest.

“TechHub Bucharest este o inițiativă care există pentru comunitate și se dezvoltă datorită implicării active a membrilor acesteia. Ne-am bucurat să sărbătorim astăzi acest nou început alături de oamenii care ne-au fost alături de-a lungul timpului și fără sprijinul cărora nu am fi putut ajunge aici: partenerii noștri, Bitdefender, Telekom Romania, King și Avangate, mentorii și membrii noștri rezidenți, precum și liderii de comunități. Comunitatea profesioniștilor în tehnologie din România este astăzi mai puternică decât a fost vreodată și suntem convinși că aceasta va continua să se consolideze în perioada următoare, cu sprijinul TechSociety by King și a tuturor inițiativelor pe care le dezvoltăm împreună”, a declarat Daniel Dragomir.