Synology anunţă noul său model DiskStation DS116, un echipament NAS cu 1-bay de hard disk, ce vine alimentat de un procesor dual-core cu capabilităţi impresionante de transmitere a datelor criptate. DS116 este una dintre cele mai bune alegeri pentru utilizatorii home sau grupurile mici de lucru, ce caută o soluţie de stocare accesibilă ca preţ, dotată cu o varietate mare de opţiuni.

“DS116 este o alegere excelentă atât pentru utilizatorii home, cât şi pentru grupuri de lucru,” a precizat Jason Fan, product manager Synology Inc. “Pachetele sale software includ tot ceea ce ai nevoie pentru a creşte productivitatea şi eficientiza fluxul de lucru zilnic. NAS-ul Synology vine echipat cu un set complet de instrumente pentru managementul fişierelor, permiţând utilizatorilor partajarea, accesul şi sincronizarea fişierele între platformele desktop, laptop şi mobile.”

Fiind alimentat de un procesor dual-core la 1.8 GHz, DS116 este capabil să ofere performanţe ridicate cu viteze de peste 112 MB/s la scriere şi 111 MB/s la citire. Este echipat cu un motor de criptare hardware dedicat, ce asigură performanțe îmbunătățite la transferul de date criptate, cu viteze de citire/scriere la 112 MB/s și respectiv 93 MB/s — o creștere de peste 241% și 364%, în comparație cu predecesorul său.

Dotarea sa cu două porturi USB 3.0 oferă transferuri de date rapide, către o varietate mare de dispozitive externe, în timp ce design-ul său eficient oferă un consum de energie redus de doar 10.68 waţi în modul de lucru şi 6.28 waţi în hibernare.

Ca si suport software, DS116 utilizează DiskStation Manager (DSM), cel mai avansat şi mai intuitiv sistem de operare pentru dispozitive NAS. Acesta oferă o gamă variată de aplicaţii, de la backup şi management de reţea, la multimedia.