Symantec devine un susținător activ, prin furnizarea de soluții IT, al TechSoup România, o organizație neguvernamentală a cărei misiune este aceea de a contribui la dezvoltarea capacităţii sectorului non-profit din România prin facilitarea accesului la tehnologie. Astfel, începând de astăzi, Symantec donează ONG-urilor din România o serie de soluţii software de securitate, care le protejează reţelele IT şi informaţiile și care pot îmbunătăţi și performanţele infrastructurii IT deţinute. În acest fel, ONG-urile îşi pot gestiona mai bine activităţile şi, totodată, pot avea mai multe resurse financiare disponibile pentru a-şi urmări obiectivele.

“Sunt încântat să anunţ că Symantec se alătură activităţii TechSoup de dezvoltare a unor comunităţi sustenabile, care utilizează tehnologia pentru a elabora soluţii inovatoare cu impact social, prin furnizarea accesului ONG-urilor din România la instrumente de ultimă generație pentru protejarea şi gestionarea informaţiilor, contribuind astfel la dezvoltarea activității acestora”, a declarat Vasile Aniculăesei, Country Manager pentru România şi Bulgaria în cadrul MiTech Systems, reprezentant oficial pentru produsele şi serviciiile Symantec.

Prin acest program dezvoltat de TechSoup România și Symantec, organizaţiile sunt eligibile să primească donaţii sub formă de soluţii IT dacă activează în domeniul îngrijirii şi protecţiei sociale, protecției copiilor şi tinerilor, culturii, protecţiei mediului, educaţiei, sănătăţii sau sportului. Prin intermediul www.techsoup.ro, Symantec oferă gama de soluții enterprise pentru mediul de afaceri.

Astfel, Symantec oferă organizațiilor neguvernamentale acces la Symantec Backup Exec 2014, Symantec Endpoint Protection, Symantec Endpoint Protection Small Business Edition 2013, Symantec Protection Suite Small Business Edition, Symantec System Recovery 2013 şi Symantec Mail Security 7.5 pentru Microsoft Exchange.

“Suntem bucuroşi că Symantec s-a alăturat altor donatori care sprijină societatea civilă din România şi contribuie în mod direct la misiunea acesteia de a pune bazele unor programe de schimbare socială eficiente şi eficace. Contribuţia organizațiilor neguvernamentale din România la generarea schimbării sociale este de necontestat, iar sprijinul primit din partea donatorilor contribuie la creșterea capacității acestora de a-și îndeplini obiectivele”, a adăugat Radu Moțoc, Director Executiv al TechSoup România.

Fiecare organizaţie poate primi până la două produse din gama enterprise şi până la 100 de licenţe pentru fiecare program de-a lungul anului fiscal curent al Symantec (29 martie 2014 – 3 aprilie 2015). Excepţie face soluția Backup Exec din cadrul gamei Enterprise, pentru care o organizaţie poate solicita o singură licenţă.