La începutul anului, Vasile Aniculăesei a preluat poziția de Country Manager la Symantec pentru România și Bulgaria. Symantec este unul dintre puținele cazuri în care din România se coordonează și o altă țară importantă din regiunea Europei de Sud-Est. Am avut ocazia să stăm de vorbă cu dl Aniculăesei despre domeniul securității IT, unul dintre cele mai dinamice sectoare din IT&C. Piața de soluții de securitate IT s-a schimbat radical în ultimii ani, iar Symantec este una dintre companiile  care au accelerat această transformare.

Ultimii ani au fost foarte dinamici pentru domeniul IT. Acum un deceniu nu discutam decât poate ipotetic despre cloud computing, servicii software sau big data. „Symantec a reușit să se raporteze foarte bine la aceste schimbări. Am făcut tranziția de la soluții on-premises către soluții hibrid și soluții cloud, oferind clienților noștri posibilitatea reală de a alege. Symantec are acum un portfoliu complex și complet de soluții de securitate și de asigurare a disponibilității datelor, ce răspunde nevoilor clienților finali, de la utilizatori individuali la cele mai mari companii. Referindu-ne la mari companii, e suficient să spunem că 99% din companiile listate în Fortune 500 folosesc soluții de asigurare a disponibilității datelor de la Symantec. Soluțiile Symantec sunt totodată o prezență constantă ca lideri în Gartner Magic Quadrant”, a precizat Vasile Aniculăesei.
„Mă voi limita numai la un singur exemplu. Soluțiile de Data Loss Prevention (DLP) permit companiilor să identifice, să monitorizeze și să-și protejeze informațiile confidențiale, indiferent unde acestea sunt stocate sau utilizate. Discutăm, bineînțeles, despre protecția datelor despre clienți, despre contracte și condiții comerciale, IP, informații interne confidențiale etc. Symantec DLP este lider în Gartner Magic Quadrant și este, totodată, lider de piață la nivel mondial. În România, mai mult de jumătate din proiectele DLP de până acum s-au realizat cu soluția Symantec DLP”, a completat Vasile Aniculăesei. r