Au trecut mai bine de cinci secole de la inventarea tiparului și numai opt ani de la lansarea Facebook. În această lume a conectării globale, în care poți accesa instantaneu cu dispozitive minunate orice știre sau analiză, eu sunt un nostalgic al revistei tipărite.
Momentul în care revista este scoasă din plasticul foșnitor, mirosul de cerneală care se împrăștie, aduc sentimente pe care nu le-au făcut uitate nici ecranul multicolor al tabletei, nici confortul e-readerului.
Și da, sunt generația pentru care cuvântul scris valorează încă ceva. Spre deosebire de galopul nesfârșit al newsfeed-urilor pe ecranele rețelelor de socializare, ideile dintr-o revistă au răbdarea să aștepte momentul de liniște necesar lecturii.
Totuși, sunt conștient că presa s-a schimbat… Ca rezultat al acestui lucru, în această nouă revistă nu veți găsi nicio știre. Știrile le citiți pe site-ul www.itchannel.ro sau pe alt site preferat. Presa scrisă nu mai poate concura de ceva timp cu viteza de reacție a online-ului. Presa scrisă poate aduce astăzi plusvaloare cu articole și materiale de sinteză, studii sau interviuri cu liderii din piața IT&C.
Despre ce scriem? Despre IT business.
Vorbim cu oameni din piață, aflăm care sunt tendințele, planurile personalităților și ale companiilor și împărtășim cu voi experiențele acestora.
Suntem la primul număr. Ne bucurăm că alături de noi se află Experții – prieteni buni, specialiști adevărați care contribuie cu ideile lor, gata să răspundă la întrebările cititorilor. Sunt articole care merită citite în tihnă, dincolo de viața tumultoasă care ne înconjoară, și puteți reveni la ele oricând veți simți nevoia.
Experții ITChannel sunt oameni pasionați de domeniul lor, care au acumulat o experiență relevantă. La primul număr am inclus, în caseta de pe această pagină, doar o parte dintre experții care vor fi alături de noi. Detalii găsiți pe secțiunea dedicată de pe site-ul nostru.
Facebook a împlinit opt ani, tiparul își face datoria de mai bine de cinci secole. Puștiul meu, la șase ani, mânuiește tableta și ecranul tactil mult mai abitir decât mine, dar cred că tiparul va dăinui și pentru generația lui. Iar nișa revistelor IT, domeniul cel mai afectat de noile medii de comunicare, consider că va rezista. Pentru început, revista noastră apare la două luni. Dacă presupunerile mele au fost corecte, veți putea constata cu siguranță și voi (mai precis, dacă veți primi revista de la noi și în 2013, înseamnă că am reușit!).

Orice opinie legată de acest demers editorial este binevenită. O așteptăm la adresele redactie@itchannel.ro, silviu@itchannel.ro.

Silviu Cojocaru