Switch-urile Gigabit şi 10 Gigabit, cu management, de la Allied Telesis încheie cu succes testele și intră de pe lista de produse aprobate de către Departamentul Apărării al SUA.

Această certificare permite organizaţiilor care fac parte din Departamentul Apărării să instaleze switch-uri Allied Telesis de core, acces şi distribuţie, care oferă o interfaţă standard tip linie de comandă, fiabilitate demonstrată, precum și capabilităţi extinse de securitate şi de management.
Allied Telesis, furnizor important de produse hardware şi software care permit clienţilor să construiască soluţii de comunicații de date sigure şi scalabile, a anunţat că a primit certificarea JITC (Joint Interoperability Test Command) pentru anumite switch-uri cu management din seria X.

Următoarele switch-uri Allied Telesis din seria X, rulează sistemul de operare AlliedWare Plus™, sunt acum certificate pentru a fi utilizate în reţeaua de apărare Defense Switched Network (DSN):
· x930 Gigabit Layer 3 stackable switches (5 modele)
· x510 Gigabit Layer 2+ stackable switches (11 modele)
· x310 Fast Ethernet Layer 2 stackable switches (4 modele)
· AT-DC2552 10 Gigabit Layer 3 switch with Virtual Chassis Stacking™

“Suntem încântaţi că platforma noastră avansată de switching a fost certificată de JITC, fapt care demonstrează pregătirea noastră pentru livrarea de soluţii inovatoare, de mare performanţă, pentru reţelele folosite în industria de apărare,” a spus Philip Yim, SVP Global Programs pentru Allied Telesis. “Allied Telesis are o istorie îndelungată de lucru cu clienţi din zona guvernamentală, furnizând tehnologie fiabilă, bazată pe standarde, şi aşteptăm cu nerăbdare să ne creştem implicarea în această zonă cu tehnologia noastră de switching din seria de produse X”.

AlliedWare Plus este un sistem de operare de Layer 3, furnizând capabilităţi avansate, robusteţe superioară şi uşurinţă în management. Allied Telesis anunță un set de viitoare produse inovatoare, incluzând un set complet de caracteristici IPv6 şi iminenta lansare a OpenFlow v 1.3. Odată cu acestea, fiabilitatea pe termen lung a reţelelor şi investiţiile în securitate sunt garantate cu Allied Telesis.

Procesul de certificare din cadrul Departamentului american al Apărării şi lista de produse aprobate (APL) cade în responsabilitatea Oficiului de Certificare a Capabilităţilor Unificate (UCCO) din cadrul Defense Information Systems Agency (DISA). Certificările sunt efectuate de centre de testare aprobate, care includ centrul JITC din Fort Huachuca, în apropiere de Sierra Vista, Arizona, SUA. Prin intermediul celei mai recente certificări JITC, switch-urile Allied Telesis de serie X sunt acum incluse pe lista APL pentru achiziţie de către organizaţiile membre ale Departamentului Apărării la www.disa.mil/ucco.