Supermicro oferă o soluție de stocare optimizată software pentru gestionarea sistemelor de management al datelor nestructurate, în parteneriat cu un lider din industria de software.

Super Micro Computer, Inc., lider global în sisteme de Enterprise Computing, stocare, soluții de rețea și tehnologie de calcul ecologică, și-a actualizat portofoliul web și de soluții legate de sistemele de stocare complexe SDS bazate pe dispozitivul Supermicro Hardware și pe Scality RING Software.

Yuri Slukhai, Server Focus Group Leader și BDM în ASBISc Enterprises Plc spune: „Una dintre principalele soluții pentru stocarea conținutului nestructurat și a datelor media de astăzi este utilizarea sistemelor de stocare a fișierelor și a obiectelor, care au scalabilitate ridicată și costuri reduse pentru stocarea a 1GB/1PB de date. Iar unul dintre liderii acestui segment al pieței sistemelor de stocare este soluția Scality de stocare definită de software (SDS) – cunoscută sub numele de Scality RING. Prima versiune a acestui sistem de stocare a fost lansată în 2010. Astăzi, ea este o soluție scalabilă care utilizează comunicații peer-to-peer și arhitectură distribuită nepartajată implementată pe serverele x86.”

Unul dintre producătorii care își certifică soluțiile pentru Sсality RING este compania americană Supermicro, care oferă o linie de modele special pregătită a soluțiilor sale de server, dezvoltate și certificate împreună cu Scality.

Cui îi este destinată această soluție și cum este ea construită?

Software-ul Scality RING este implementat pe un cluster de servere, constând dintr-o configurație minimă de 3 noduri de stocare bazate pe servere Supermicro (complet sau parțial populate), poate fi scalat până la 100PB și implementează un set întreg de acces, protecție a datelor și servicii de gestionare a sistemului. Supermicro/Scality Storage poate fi implementat în două soluții de bază – pentru performanță de transfer/capacitate de stocare și pentru stocare de mare capacitate.

Scality RING acceptă mai multe protocoale de acces la date, inclusiv Amazon Web Services (AWS) IAM & S3 (API-uri compatibile cu HTTP simplu) bazate pe Representational State Transfer (REST) ​​și Swift și acces la fișiere NFS (v4), SMB/CIFS și FUSE. Serverele Supermicro oferă eficiență TCO și CapEx pentru hardware și upgrade-uri viitoare ușoare.

Soluția este livrată complet asamblată la fabrica Supermicro cu licențe Scality RING, necesitând o pre-implementare suplimentară din partea clientului și include următoarele componente software:

  • La nivelul superior: sunt amplasate servicii de acces la date scalabile (servere conector), care furnizează date pentru aplicații prin intermediul protocoalelor, precum și un supervizor pentru gestionarea centralizată și monitorizarea întregului sistem și a stării sale de sănătate.
  • Nivelul mediu de stocare este un sistem de fișiere distribuit virtual cu un MESA DBMS pentru stocarea metadatelor, nodurilor de stocare, I/O-daemons și un portal de management bazat pe web. MESA oferă indexarea obiectelor și gestionarea metadatelor pentru sistemul de fișiere Scality Scale-out (SOFS) ca nivel de abstractizare. O aplicație poate utiliza mai mulți conectori RING în același timp pentru a accesa datele, dacă este necesar.
  • Nivelul inferior este cel de stocare distribuită care formează nodurile de stocare virtuală
  • Pentru a asigura o disponibilitate ridicată a stocării obiectelor (până la „14 *nines”) în Scality RING, în locul tehnologiilor clasice RAID sunt folosite diferite mecanisme de protecție a datelor, optimizate pentru sisteme distribuite, inclusiv replicarea locală și distribuită geografic și codificarea ștergerii, și posibilitatea combinării replicării cu codificarea ștergerii într-un singur conector.

Exemplele de implementări Scality RING sunt organizațiile guvernamentale, spitalele mari și autoritățile din domeniul sănătății, companiile de servicii media și furnizorii de conținut, producătorii industriali, precum și furnizorii de telecomunicații și cloud.

Soluția oferă un cadru de stocare la scară de petabyte, oferind scalabilitate, performanță și reziliență rentabile, asociate cu configurațiile hardware predefinite ale Supermicro, care oferă utilizatorilor o implementare standardizată și niveluri de servicii pentru a satisface cerințele întreprinderii.

Cu aceste soluții, clienții pot implementa atât stocare optimizată pentru performanță, cât și pentru capacitate, niveluri variate de durabilitate a datelor și suport pentru obiecte sau fișiere de la mic la mare într-un singur domeniu global. Utilizatorii pot opera și gestiona operațiuni de stocare extrem de mari, dispersate la nivel global, simplu și rentabil, automatizând multe operațiuni de stocare comune. RING Supervisor UI este un portal cuprinzător și unificat pentru toate aspectele legate de monitorizare, gestionare și întreținere.

Mai multe informații despre soluția Supermicro pentru Scality RING sunt disponibile aici.