IHE International World Summit, cel mai important eveniment de interoperabilitate în domeniul medical, are loc în Istanbul, în perioada 16-18 Aprilie 2013.

Evenimentul reuneşte specialişti şi consultanţi ai organizaţiei Integrating the Healthcare Enterprise (IHE), CEO şi CIO din instituţii medicale şi din partea furnizorilor de software pentru sectorul medical, din întreaga lume.

“Summitul IHE adresează o serie de probleme care nu au graniţe: cum punem bazele unor platforme software interoperabile, prin care toţi furnizorii de servicii medicale din ţară şi din afară, să identifice pacientul şi sa-i ofere asistenţă? Cum punem la dispoziţia personalului medical informaţia necesară din Dosarul Pacientului pentru a lua decizii corecte? Cum centralizează fiecare stat serviciile medicale oferite în ţară şi în afara ţării? Interoperabilitatea în sectorul medical a devenit obligatorie pentru un act medical de calitate. ” Emilian Costaş, Director General Dedalus TeamNet

Printre temele abordate în cadrul evenimentului se numără avantajele IHE şi rolul organizaţiei în structurile de coordonare din sectorul medical public ale fiecărei ţări. Dezvoltatorii vor primi informaţii despre certificări şi modalităţi prin care o soluţie informatică medicală poate deveni compatibilă cu cerinţele IHE. În cadrul evenimentului sunt prezentate soluţii de comunicare între aplicaţiile medicale:

” Europa este cunoscută pentru diversitatea inţitativelor în sectorul medical public şi diferenţele majore de la un stat la altul. Trebuie să gândim dincolo de funcţionalităţi şi să construim aplicaţii prin care toţi furnizorii de serviciile medicale să comunice între ei. Dezvoltarea unei aplicaţii medicale trebuie să respecte standardele şi fluxurile acceptate la nivel mondial. “ adaugă Emilian Costaş, Dedalus TeamNet

Dedalus TeamNet este singura companie din România care oferă o soluţie medicală interoperabilă, conformă cu standardele HL7 şi DICOM şi dezvoltată în parteneriat cu IHE. Soluţia medicală Armonia®sanita pentru spitale, este originară din Italia şi este comercializată în alte 12 ţări din Europa, Asia şi America.

Integrating the Healthcare Enterprise (IHE) promovează eficienţa şi siguranţa în domeniul medical. Organizaţia susţine această misiune prin punerea la dispoziţia furnizorilor medicali şi a instituţiilor medicale a unor sisteme IT interoperabile, bazate pe standarde acceptate la nivel mondial.