• Studentii de anul 3 de la Facultatea de Matematica si Informatica au dezvoltat aplicatii pentru automatizarea proceselor administrative ale facultatii
  • Totodata, studentii de la Master au dezvoltat aplicatii utile, care faciliteaza comunicarea fara WiFi sau retea GSM, care recomanda tinute vestimentare, ofera informatii despre tablouri prin realizarea de poze sau organizeaza site-urile pe care le vizitam         

Cronian Academy si Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti au organizat  marti, 26 mai a.c., Demo Day 2015, un eveniment în care studenti ai facultatii au prezentat aplicatii pe care le-au dezvoltat în cadrul cursurilor.

 Demo Day 2015 a reunit circa 10 aplicatii dezvoltate de tineri studenti si masteranzi. Studentii de anul 3 au avut obiectivul comun de a crea o suita de aplicatii care sa automatizeze procesele administrative ale Facultatii de Matematica si Informatica.

Astfel, pornind de la acest scop, acestia au creat aplicatii pentru gestionarea programului de burse din cadrul facultatii, pentru înscrierea online la facultate, cu tot ceea ce înseamna acest proces, au lucrat la integrarea aplicatiile din cadrul suitei într-o infrastructura care sa garanteze buna functionare a acestora, precum si la procesul de autentificare în aplicatii sau la interfata.

În ceea ce priveste masteranzii de anul 2, acestia au prezentat în cadrul Demo Day aplicatii utile pentru viata de zi cu zi.

Mesher este o aplicatie care pune la dispozitia utilizatorilor o retea autonoma de comunicare între dispozitive mobile. Ideea de a realiza aceasta aplicatie a venit natural, ca urmare a experientelor proprii ale membrilor echipei, care s-au aflat de multe ori la evenimente cu semnal restrâns sau în drumetii pe munte, unde, de asemenea, accesul la WiFi sau retea GSM este restrâns.

Totodata, echipa care a dezvoltat aceasta aplicatie a luat în considerare si potentialele situatii de risc care pot aparea (cutremure sau alte calamitati, proteste, etc.) si care necesita existenta unor masuri alternative de comunicare decât cele cu care ne-am obisnuit deja.

O alta aplicatie prezentata în cadrul evenimentului este CloWe, care tine loc de consilier vestimentar. Aplicatia de lifestyle recomanda utilizatoarelor sale tinute din propria garderoba, în functie de vremea de afara. De asemenea, aplicatia ofera posibilitatea de a crea tinute ce pot fi ulterior recomandate pentru a fi purtate, precum si functionalitatea de asortare a culorilor.

Pocket Art este o aplicatie adresata tuturor celor care s-au aflat de nenumarate ori într-un muzeu, în fata unui tablou, si nu au stiut ce admira. Experienta de a vizita un muzeu poate fi dificila, întrucât placutele cu informatii de lânga tablouri se pot afla la distanta si, ca atare, nu pot fi descifrate, dispozitivele audio nu functioneaza întotdeauna cum ar trebui, cartile sunt grele si necesita mult timp pentru a le rasfoi si a afla exact ceea ce este de interes, iar anumiti ghizi ofera explicatii doar despre anumite opere.

Smartphone-ul este deja la îndemâna tuturor, iar o simpla poza realizata unui tablou prin Pocket Art poate livra persoanei interesate informatia de care are nevoie.

Snap permite organizarea site-urilor pe care noi le vizitam ca tile-uri interactive pe care le putem vizualiza în orice moment, deoarece sunt ferestre efective catre alte site-uri. Aplicatia ne permite sa deschidem simultam mai multe site-uri si sa le organizam ca dimensiune sau ca si continut. Putem rearanja si redimensiona tile-urile pe care le deschidem si putem sa le organizam în mai multe spatii de lucru.

Aplicatiile dezvoltate de studenti si masteranzi au constituit tema pentru promovarea cursurilor de Proiecte software în echipa si Ingineria Programarii.