Star Storage, furnizorul român de top pentru soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii (date și documente), servicii de externalizare IT și servicii Cloud lansează StarVault Cloud Backup. Acest serviciu de backup de tipul disk-to-disk-to-disk (D2D2D) oferă protecție maximă a datelor direct în mediul Cloud. Serviciul a fost creat pentru a răspunde cât mai bine nevoilor de protecție a datelor și informațiilor companiilor, răspunzând cerințelor complexe de backup local, online, offsite sau în cloud.

Serviciul StarVault Cloud Backup are la bază o soluție de backup cu un design redundant și este disponibil în două versiuni, special proiectate pentru a putea răspunde cât mai bine cerinţelor de protecţie a datelor:

 • StarVault Cloud Backup Start – soluție pentru realizarea unei copii de siguranță a datelor de pe desktop-uri și laptop-uri în Centrul de Date Star Storage din București. Soluția protejează datele stocate la nivel de fișiere.
 • StarVault Cloud Backup Pro – soluție completă de backup pentru servere, care asigură backup local, online sau hibrid. Soluția permite backup la structura de fișiere, baze de date, aplicații și mașini virtuale cu posibilitatea restaurării datelor granular sau complet.

Star Storage oferă companiilor StarVault Cloud Backup, un serviciu avansat dar flexibil pentru backup-ul desktop-urilor, laptop-urilor şi a serverelor de aplicaţii cu stocarea copiei de rezervă în Centrul de Date Star Storage din România. Aplicația asigură funcționalități cheie, printre care se numără: protejarea datelor și a documentelor în timp real pentru servere, PC-uri și laptop-uri, eficientizarea timpilor de restaurare a datelor, indexarea rapidă, optimizarea documentelor de mici dimensiuni, filtre pentru excluderea documentelor nedorite, realizarea calendarului operațiunilor de backup, deduplicarea și compresia datelor. Soluția include o tehnologie care permite compararea automată a versiunii de fişier care urmează a fi salvată cu versiunea anterioară, extrage diferenţele, comprimă, criptează și după aceea realizează backup-ul, reducând astfel considerabil durata acestei operaţiuni.

Serviciul Star Storage, StarVault Cloud Backup poate fi testat gratuit timp de 30 zile, accesând site-ul www.star-vault.ro.

Beneficiile serviciului StarVault Cloud Backup:

 • Backup complet pentru toate tipurile de servere, desktop-uri și laptop-uri
 • Protecție continuă a datelor, prin realizarea în permanenţă a backup-ului, inclusiv pentru fişierele deschise
 • Fiabilitate ridicată, indiferent de tipul de backup: complet, incremental sau diferențial
 • Până la 80% rată de compresie a datelor
 • TCO (Total Cost of Ownership) redus
 • Politici de retenție extrem de flexibile, fără pierderea schimbărilor realizate, inclusiv păstrarea backup-urilor şterse accidental de către utilizatori
 • Criptare securizată pe 256-Biţi
 • Instanțe multiple de backup pentru diferite tipuri de backup
 • Conservarea mai multor backup-uri de tip full-sistem și capacitate de stocare virtual nelimitată
 • Restaurarea datelor rapidă și flexibilă
 • Rata de succes de aproape 100% la restaurarea cu verificarea de rutină a integrității
 • Programarea ferestrelor de backup şi definirea alertelor. Se poate face backup la o anumită oră, de mai multe ori pe zi sau înainte de închiderea PC-ului
 • Acces direct de pe internet – contul de backup acţionează ca un birou mobil pentru păstrarea datelor care pot fi descărcate fără instalarea unor aplicaţii client
 • Filtru de backup care permite selecţia fişierelor care urmează a fi asigurate
 • Monitorizare uşoară prin intermediul unor rapoarte extinse asupra activităţii.

 „Informația este una dintre cele mai importante active pe care le deţine o companie, din acest motiv nimeni nu își poate permite riscul de a nu-și proteja datele într-un mod adecvat. Indiferent că vorbim despre evidenţa vânzărilor, oferte, prezentări, liste de clienţi sau formule de calcul, aceste date sunt nepreţuite și nicio companie nu-şi poate permite să le piardă. Este mult mai ieftin să protejezi și să restaurezi datele din backup decât să reconstruieşti datele de business de la zero. Cu toate că pare simplu să pui la punct intern un proces corect de backup care să permită restaurarea datelor atunci când ai nevoie, în realitate procesul este predispus erorilor și consumă foarte multe resurse şi timp, utilizarea unui serviciu de cloud backup fiind din acest punct de vedere o soluție optimă.  

Am inclus StarVault Cloud Backup în portofoliul nostru de servicii cloud pentru a veni în sprijinul companiilor oferindu-le serviciul potrivit care să le asigure protecție și securitate garantată a datelor fără complexitatea asociată în mod normal cu acest proces. Serviciul a fost conceput să ofere cea mai bună alternativă la metodele clasice de backup, companiile putând acum să îşi eficientizeze costurile de operare, optimizând procesele de lucru și asigurând continuitatea operațiunilor, totul cu zero investiții inițiale.”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.

Noul serviciu StarVault Cloud Backup de la Star Storage face parte din portofoliul de servicii StarVault Cloud, prin care toate organizațiile (private sau publice) beneficiază de reducerea costurilor cu IT-ul, 0 (zero) investiţie iniţială, plata doar pentru ceea ce se consumă, folosirea la cerere / on demand a resurselor, activare imediată şi utilizare uşoară, disponibilitate permanentă şi mobilitate.