Star Storage, furnizorul roman de top pentru soluţii de stocare, arhivare si management de informaţii (date si documente), servicii de externalizare si servicii Cloud, lanseaza StarCapture Mobile, modul din solutia de captura de date StarCapture, care permite achizitia datelor si completarea documentelor necesare intocmirii contractelor, aproape de client, utilizand un dispozitiv de tip tableta.

StarCapture Mobile este si o solutie de avangarda – a fost dezvoltata sa ruleze inclusiv pe Windows 8, noul sistem de operare lansat de Microsoft.

StarCapture este o aplicatie destinata convertirii documentelor din hartie in format electronic, astfel incat informatia continuta in aceste documente sa fie accesibila cat mai usor si mai rapid, la distanta de un click.

“Sistemul de captura a informaţiilor StarCapture reprezinta pentru orice organizatie primul pas in gestiunea performanta a informaţiilor, permiţand conversia documentelor din format fizic in format electronic, precum si extragerea informaţiilor necesare din cadrul acestora. Astfel, StarCapture contribuie in mod semnificativ la derularea eficienta a proceselor de lucru. De asemenea, organizaţiile pot sa isi organizeze unitar documentele, creand premisele unui acces facil si sigur la arhive.

StarCapture Mobile aduce beneficii majore si evidente pentru forta de vanzari a oricarei organizatii, indiferent de dimensiunea sau obiectul ei de activitate, datorita faptului ca este o solutie precisa care adreseaza o problema concreta, nu un instrument pur tehnic. Colectand datele pe loc, se reduc semnificativ costurile, durata de procesare si erorile, timpul alocat anterior completarii manuale a formularelor poate fi folosit pentru a prezenta clientilor mai multe produse, iar datele se trimit la sediu pentru prelucrare atunci cand este nevoie.” declara Catalin Paunescu, Managing Director Star Storage.

In prezent, volumul foarte mare de informaţii si cresterea exponentiala a acestora in cadrul organizaţiilor conduc la apariţia unei game variate de provocari, cum ar fi cele legate de riscul pierderii sau deteriorarii documentelor fizice, timpul semnificativ necesar pentru regasirea informaţiilor nestructurate, distribuţia greoaie a informaţiilor intre utilizatorii autorizaţi din interiorul/exteriorul organizaţiei, costuri mari de copiere in cadrul procesului de documentare, asigurarea securitaţii informaţiilor si a continuitaţii operaţionale, respectarea normelor legale in vigoare etc.

Aplicatia StarCapture poate fi folosita intr-o multitudine de scenarii cum ar fi: scanarea si distributia corespondentei; pastrarea unor copii electronice fidele pentru toate documentele generate de organizatie, constituirea unei arhive electronice de documente (de exemplu facturi, fluturasi de salarii, documentatie tehnica, documente oficiale) etc. De aceea, StarCapture ofera cel mai mare suport pentru procesul de luare fundamentata a deciziilor, permitand monitorizarea, administrarea, controlul si marcarea performanţelor pentru toate procesele si sistemele de management.

Star Storage este singura companie romaneasca care poate oferi o astfel de aplicatie profesionala pentru captura de documente, StarCapture acoperind toate scenariile posibile de utilizare, inclusiv pentru dispozitivele  mobile si avand nivelul de performanta si maturitate necesar pentru abordarea segmentului enterprise. Mai mult decat atat, prin integrarea StarCapture cu alte aplicatii de business (ex. de Document Management, de tip ERP sau CRM), informatia inclusa initial in documentele in format pe hartie este imediat disponibila catre toti utilizatorii in format electronic.

Noul modul, StarCapture Mobile, se pliaza perfect pe caracteristicile timpurilor actuale, in care mobilitatea este un avantaj competitiv – cheie si nici o companie nu-si mai permite sa stea si sa-si astepte clientii, ci trebuie sa isi deplaseze forta de vanzari acolo unde clientii sunt dispusi sa cumpere.

“Acest modul nou, StarCapture Mobile, completeaza suita StarCapture existenta de peste 7 ani pe piata din Romania, alaturandu-se StarCapture Enterprise – solutia web utila companiilor care proceseaza volume extrem de mari de documente prin fluxuri de procesare puternic specializate si StarCapture Desktop – potrivita perfect utilizarii ad-hoc pentru scanarea, indexarea si salvarea documentelor pe disc sau in alte aplicatii de gestiune.” declara Rares Vasilescu, Software Development Director Star Storage.