Star Storage lansează în cadrul serviciului StarVault Elasticloud, un magazin online cu peste 250 de aplicații gratuite (frame-uri) ca Magento, WordPress, Alfresco, Drupal, SugarCRM etc, pentru a facilita accesul utilizatorilor la acestea printr-un singur click. În plus, prețurile pentru infrastructura StarVault Elasticloud sunt reduse cu până la 30%, serviciul fiind acum disponibil începând de la 0.004 euro/oră.  

StarVault Elasticloud este un serviciu de tipul Platforma ca Serviciu (PaaS), care face parte din portofoliul de servicii StarVault Cloud de la Star Storage și are rolul de a pune la dispoziția oricărui utilizator final o infrastructură IT completă în cloud, auto-scalabillă atât pe verticală, cât și pe orizontală, securizată, ca o alternativă la modelul tradițional de achiziție a platformei IT. Serviciul oferă utilizatorilor propriile medii IT de dezvoltare prevăzute cu funcționalități cheie care permit rularea oricărui tip de limbaj de programare Java, PHP, Ruby, Python, Node.js și .Net, fără a fi necesară scrierea unui cod sursă.

„În prezent, oferim un serviciu unic pe piața de cloud din România, StarVault Elasticloud combinând flexibilitatea modelului IaaS (Infrastructură ca serviciu) cu ușurința de utilizare a PaaS (Platformă ca serviciu) într-o soluție la cheie, la o fracțiune din costul mediilor virtualizate existente.

Ne dorim ca prin integrarea magazinului de platforme online în cadrul StarVault Elasticloud să facilităm utilizatorilor, accesul gratuit, printr-un singur click, la o suită variată de aplicații online: managementul conținutului CMS, platforme de tip CRM, blogging sau magazine e-commerce împreună cu găzduirea și infrastructura necesară (cu resurse la cerere).

Prin intermediul serviciului StarVault Elasticloud, dezvoltatorii software dispun acum de o platformă puternică, scalabilă și uşor de utilizat, în cadrul căreia accesul la resursele necesare este imediat, iar plata acestora se realizează în funcție de consumul generat (tarif pe oră).”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.