Star Storage este o companie românească cu capital privat, cu un parcurs impresionant pe piața IT. Am stat de vorbă despre aceasta cu domnul Cătălin Păunescu, Managing Director Star Storage.

ITChannel: Cum ați reușit să vă mențineți și să vă dezvoltați, ca initiațivă antreprenorială, până la nivelul și dimensiunea de astăzi a companiei?

Cătălin Păunescu: Înainte să răspund la această întrebare, este important de menționat pe scurt unde a ajuns astăzi compania Star Storage, care anul acesta a aniversat 13 ani de excelență de când activează în slujba clienților săi.

Prioritatea companiei, de-a lungul celor peste 13 ani de activitate, a fost aceea de a pune la dispoziția clienților noștri soluţii și produse de înaltă tehnologie şi servicii la standarde de excelenţă. Ceea ce se traduce prin faptul că Star Storage este furnizorul român de top care oferă cele mai bune soluții de stocare, arhivare și management de informații (date și documente), servicii de externalizare și servicii Cloud.

Să ajungem la acest nivel de performanță nu a fost ușor, dar a fost o experiență foarte frumoasă, având în vedere faptul că, atunci când am înființat compania, am făcut-o cu o pasiune extraordinară și din dorința de a ajuta organizațiile să se poată concentra asupra activității lor de bază și să-și gestioneze rapid și eficient afacerile și procesele interne.

Succesul și performanța Star Storage au fost asigurate de profesionalismul, calitatea și seriozitatea de care am dat dovadă continuu și de consecvență în ceea ce privește principiile noastre de business, care sunt simple, dar permanent valabile: sinceritate, onestitate, integritate. Mai mult decât atât, pentru că ne pasă de ceea ce se întâmplă în societatea românească și pentru că este foarte important pentru noi să întoarcem către comunitate parte din reușita noastră, încă de la începuturile companiei am desfășurat constant nenumărate proiecte, programe, campanii, acțiuni și activități umanitare cu adevărat utile pentru cei care au beneficiat de acestea.

Toate acestea au fost garantate de elemente cheie pe care le avem și le punem la dispoziția clienților noștri, pentru a le asigura acestora servicii de o calitate excelentă, constantă și continuă. Primul îl reprezintă faptul că avem o echipă de oameni extraordinari – specialiști pasionați de tehnologie, cu peste 500 certificări tehnice, care se antrenează permanent pentru performanță și în care investim continuu. Al doilea element este acela că am încheiat parteneriate strategice cu leaderi mondiali de tehnologie. Și nu în ultimul rând, în perioade extraordinar de dificile și de criză, am făcut investiții agresive și curajoase în înaltă tehnologie de ultimă generație. De exemplu, o investiție de peste 6 milioane de euro pe care am făcut-o deja în Data Center-ul nostru de nivel Tier III din București, iar în 2014 intenționăm să derulăm o altă investiție de peste 7 milioane de euro pentru viitorul nostru Centru de Date din Cluj.

Nu ne vom opri aici, deoarece avem standarde și mai înalte, care permanent, pe măsură ce evoluează lucrurile, sunt actualizate și ridicate la următorul nivel.

ITC: Ce obiective de dezvoltare are centrul de date Star Storage?

C.P.: Centrul de Date Star Storage este construit pentru a oferi maximum de securitate, performanță și disponibilitate, conform standardelor Uptime Institute la nivel Tier-3 și este sinonimul excelenței în materie de centre de date, asigurând o disponibilitate garantată a facilităţilor (electroalimentare, climatizare) de 99,98% pe an și un nivel foarte ridicat de securitate.

Referitor la planurile de viitor, Star Storage investește în construcția celui de-al doilea state-of-the-art Centru de Date propriu la Cluj, într-o zonă perfect poziţionată anti-
seismic, prin care vom oferi aceeași calitate și performanță a serviciilor cu care ne-am
obișnuit clienții. Acesta urmează să fie finalizat în 2014 și va funcţiona în oglindă cu Centrul de Date din Bucureşti. Această investiție ne va permite să oferim un portofoliu unic de soluții și servicii complete de asigurare a continuității operaționale și recuperare în caz de dezastru și va asigura un mix de siguranţă, disponibilitate şi securitate maximă pentru serviciile cloud StarVault.

ITC: Fundația Star Storage completează și extinde activitatea firmei cu numeroase proiecte. Care sunt direcțiile majore în care activează fundația?

C.P.: Înființarea Fundației Star Storage a pornit din dorința noastră de a produce cât mai multe schimbări pozitive în societatea românească, care să aibă un impact major pentru români, pentru ca aceștia să aibă o viață mai bună în propria lor țară. Succesul proiectelor noastre dezvoltate în peste 11 ani de activitate socială și umanitară și experiența noastră au demonstrat că orice acțiune umanitară, oricât de mică ar fi, are efecte pozitive pe termen lung.

Fundația Star Storage are ca obiectiv principal realizarea și implicarea în campanii, programe și proiecte sociale, care să contribuie activ la rezolvarea problemelor și dezvoltarea societății românești. Direcțiile majore în care activează Fundația noastră sunt sănătatea și educația.

Fundația Star Storage continuă proiectele și programele inițiate de către compania Star Storage, cum ar fi „Sângele este viață”, „Cursa vieții trebuie să continue”, „Cred în România”.

Interviu realizat de Ștefania Dinu