Symantec a anunțat recent un acord final pentru vânzarea companiei de management al informației din cadrul grupului, cunoscută sub numele de Veritas, către un grup de investitori din care fac parte: The Carlyle Group, GIC (fondul de investiții suveran al statului Singapore) și alți co-investitori. Valoarea tranzacției a fost de 8 miliarde USD. În acest context, în cadrul unui eveniment dedicat partenerilor din România, Veritas a anunțat strategia legată de soluțiile din portofoliu.

Soluțiile Veritas sunt disponibile în România din anul 2000 și, începând cu anul viitor, vor fi reprezentate și vândute pe plan local de către o echipă dedicată, prin intermediul lanțului de parteneri al companiei. În următorii ani, acționarii vor continua să investească în dezvoltarea operațiunilor Veritas în România și la nivel regional. Veniturile pentru soluțiile Veritas la nivel global au însumat 2,5 miliarde USD din totalul veniturilor companiei Symantec, în anul fiscal 2014.

Provocări pentru organizații

“Volumul de date crește cu o viteză uluitoare, iar informația se răspândește pe servere și în cloud. Creșterea necontrolată a volumului de datelor este costisitoare pentru mediul de afaceri și poate pune în pericol securitatea acestora. Astfel, produsele Veritas permit organizațiilor să recunoască valoarea propriilor informații, pentru a-și atinge obiectivele mai rapid și mai eficient. În România, există oportunități majore de dezvoltare în domeniile adresate de Veritas prin portofoliul amplu de soluții al companiei pentru managementul și guvernanța informațiilor, menit să sprijine clienții din România să valorifice puterea informațiilor pe platforme locale și în cloud.”  Vasile Aniculăesei (Teritory Manager – Veritas pentru România, Bulgaria, Grecia și Cipru)

“Alături de creșterea volumului de date, companiile se confruntă și cu un nivel tot mai ridicat de fragmentare al acestora. Astăzi, datele sunt stocate pe diverse dispozitive și în diverse centre de date, aceste lucruri conducând la dificultatea proceselor de backup și restaurare a datelor.” a continuat Vasile Aniculăesei.

Soluții și parteneriate

Vlad Stanciu (Infrastructure Architects Team Lead la Romsys – partener Veritas) a realizat o prezentare a Veritas NetBackup în cadrul evenimentului. “În România, este disponibilă toată gama de soluții Veritas. Ne bucurăm că și appliance-urile Veritas sunt accesibile pe piața autohtonă.” a precizat Vlad Stanciu.

Cătălin Scintei (Arhitect Crescendo International) a precizat: “Tehnologiile Veritas au peste 30 de ani de când au fost lansate, fiind practic compania care are cel mai important know-how pe zona de backup și restaurare. De asemenea, la aceste soluții s-au adăugat instrumente complexe de management și administrare bazate pe tehnologii Web și alte soluții de ultimă generație. În cadrul acestui eveniment, am prezentat soluția Infoscale o soluție de top în zona de management al infrastructurii de stocare. ”

Veritas furnizează soluții pentru 86% dintre companiile incluse în topul Fortune 500.

 În România, soluțiile Veritas oferă organizațiilor oportunitatea de a recunoaște informațiile cu adevărat importante, de a le proteja și menține disponibilitatea continuă pentru utilizarea la nivel operațional, pentru a-și putea realiza obiectivele mai rapid, mai eficient și la costuri reduse. Soluțiile Veritas sunt oferite în România și în regiune ca urmare a investițiilor ample ale companiei în resurse tehnice și de vânzări.

 Rețeaua de revânzare a companiei cuprinde peste 200 de parteneri activi, printre care integratori de sisteme, parteneri specializați sau parteneri globali și regionali.