Leaderi in solutii eHealth din 21 de tari au participat la primul IHE World Summit, primind provocarea de a migra sistemul de sanatate in era digitala.

Reprezentanti ai Ministerelor de Sanatate si membrii guvernamentali au dezbatut studii de caz de success si concluzii referitoare la implementarea sistemelor de interoperabilitate, pentru a asigura comunicarea eficienta a informatiilor despre pacienti.

Sistemele de interoperabilitate se bazeaza pe o serie de standarde pentru dezvoltatori, utilizand metodologia Intergrating the Healthcare Enterprise (IHE) pentru aplicatiile de eHealth.

Gazduit de IHE Turcia, World Summit este un eveniment sponsorizat de IHE International, o asociatie non-profit care coordoneaza activitatile pentru organizatiile afiliate din Europa, America de Nord si Asia.

Coordonatorii de programe de sanatate au vorbit despre proiecte de eHealth in desfasurare in Australia, Korea, Australia si Canada. Europa a fost bine reprezentata de coordonatori din Austria, Germania, Belgia, Olanda si Elvetia.

“Faptul ca astazi putem tine un congres mondial de e-Health, demonstreaza faptul ca interoperabilitatea a atins faza de maturitate.” a mentionat Lapo Bertini, Co-Chair pentru IHE-Europe.

Prof. Dr. Utku Senol de la Akdeniz University School of Medicine din Turcia, a organizat un program ambitios, mixand sesiuni stiintifice, discutii tip panel si instructiuni, aducand in acelasi loc specialisti din diferite domenii de activitiate, pentru a crea interactiuni intre ei.

“Evenimentul a favorizat comunicarea unor experiente din domenii diferite si la toate nivelele de dezvoltare in e-Health.” a mentionat  Jürgen Brandstätter, Global Deployment Coordination Committee la IHE International.

Summitul IHE World Summit a fost tinut in paralel cu European Connectathon, un “maraton al conectivitatii”, un eveniment de 5 zile, in cadrul caruia 330 de ingineri software au fost testati pentru interoperabilitate, impreuna cu 102 sisteme eHealth din 76 companii.

Pentru mai multe informatii, vizitati IHE-Europe http://www.ihe-europe.net.