Povestea de succes a modului în care implementarea soluției web-to-print Konica Minolta a adus o creștere a veniturilor de 30% pentru un centru de printare din Norvegia va deveni una dintre atracțiile principale de la Ipex 2014. Una dintre cele mai mari expoziții de tipar digital din lume, Ipex va avea loc în perioada 24-29 martie, la centrul de expoziții ExCel din Londra.

Centrul de printare Varbas din Oslo a implementat un nou portal web pentru a eficientiza procesele de imprimare ale unei firme de consultant din rândul clienților săi. Activitățile de printare ale companiei vizau în principal rapoarte și manuale de training, materiale consistente și implicit prea mari pentru a putea fi tipărite în mod eficient pe echipamentele multifuncționale interne. Cerința cheie pentru această implementare a fost standardizarea proceselor de comandă pentru printare cu ajutorul unui portal web care să asigure livrarea cât mai promptă.

Konica Minolta a facilitat relația de business dintre Varbas și compania de consultanță și a oferit totodată centrului de printare Varbas oportunitatea de a genera business nou prin implementarea soluției web-to-print. Compania Varbas a înregistrat creșteri importante prin programul de dezvoltare a afacerilor Digital 1234 al furnizorului de tehnologie Konica Minolta. Acest program permite clienților să identifice, să evalueze, să justifice și să implementeze metode noi de lucru pentru a reduce costurile, a crește productivitatea, a adăuga în portofoliu servicii noi și a crește profitul.

Varbas a generat venituri suplimentare de aproximativ 10.000 euro în prima lună de la implementarea soluției web-to-print pentru firma de consultanță. De atunci, volumul de printare a crescut și mai mult și generează în prezent o creștere suplimentară de 30% a cifrei de afaceri a Varbas. De asemenea, aproximativ 20% din volumul total de printare al Varbas este generat prin intermediul portalului web.

Roger Kristiansen, Director General al centrului de printare Varbas: “Una dintre diviziile Varbas are drept client un depozit foarte mare, companie de servicii publice. Suntem acum în discuții cu ei pentru reducerea stocului de materiale pre-imprimate și comandarea acestora la cerere, prin intermediul unui portal web unde să fie deja încărcate toate template-urile utilizate. Viitorul este pe web, iar simplificarea procesului de printing pentru clienții noștri este un element cheie al strategiei noastre, prin care urmârim să creștem în continuare volumele de imprimare.”

Vizitatorii Ipex vor avea ocazia să afle în premieră detaliile acestei povești de succes direct de la Roger Kristiansen, care va urca pe scena dedicată ‘Better Margins Masterclass’, parte a programului Visitor Attractions din cadrul târgului, joi, 27 martie, ora 14.00.