SoftOne România, unul dintre cei mai dinamici furnizori de servicii ERP și Cloud, a preluat din acest an gestionarea serviciilor de vânzări și suport efectuate de partenerii din Europa de Sud-Est.

Compania a intrat pe piața românescă în urmă cu doi ani, iar unul dintre obiectivele stabilite de la început a fost ca România să devină un hub pentru extinderea SoftOne în celelalte ţări din regiune.

“Piața din România are foarte mult potențial pentru dezvoltarea industriei soluțiilor de business. Investițiile pe care le-am făcut până acum pe piața locală ne-au adus rezultate foarte bune. În doar doi ani, ne-am dublat rețeaua de parteneri și ne-am extins numărul de clienți. Vom continua, așadar, nu doar în 2016, ci și în următorii ani, să investim, luând în considerare faptul că România are un rol strategic pentru intrarea SoftOne pe alte piețe din Europa de Sud-Est”, a declarat Antonis Kyriazis, CEO SoftOne Technologies.

SoftOne estimează, totodată, că piața românească de Cloud ERP va crește cu 15-20% în 2016.

Estimările se bazează pe creșterea numărului de companii mici și mijlocii care au devenit din ce în ce mai deschise la ideea de a implementa o soluție de business în Cloud. Date fiind numeroasele beneficii pe care aceste soluții le au precum creșterea productivității, reducerea costurilor operaționale și administrative, reducerea inventarului, îmbunătățirea timpului de livrare a comenzilor, SoftOne România apreciază, de asemenea, că, în cinci ani, 95% dintre companiile de pe piața locală vor opera în Cloud.

În acest sens, soluțiile de tip Cloud ERP și CRM, aplicațiile de mobil, soluțiile B.I. și eInvoice/eCommerce vor fi absolut necesare pentru IMM-urile care vor să își crească productivitatea și profiturile în anii următori.

“Clienții sunt mai informați acum în ceea ce privește adoptarea unor soluții de business eficiente. Ei au înțeles că implementarea unor sisteme ERP sau CRM nu poate avea decât efecte pozitive vizibile precum eficientizarea proceselor de business, îmbunățirea productivității, asigurarea mobilității, etc. Prin urmare, 2016 va fi un an evolutiv pentru piața soluțiilor de business și implicit pentru SoftOne România”, a explicat Haris Zachariades, CEO SoftOne România.

Soft1 ERP, una dintre soluțiile de top ale SoftOne România, oferă simplitate și flexibilitate și răspunde nevoilor specifice ale unei companii. Este un sistem funcțional care poate fi configurat în totalitate și care oferă agilitate, control operațional și productivitate crescută.

SoftOne Technologies, compania mamă a SoftOne România, partener certificat Microsoft și unul dintre cei mai mari furnizori de soluții de ERP, CRM și Business Intelligence (BI) din regiune, a înregistrat în 2014 un profit de 7 milioane de euro, o creștere de 15% față de anul anterior.

Compania și filialele sale au peste 14.000 de clienți, 300 de parteneri și peste 1.200 de instalări în Cloud, fiind active pe piețe din Europa de Sud-Est, Rusia și Orientul Mijlociu și în industrii precum retail, distribuție, construcții, transporturi, producție și servicii.