IBM a anuntat ca SoftLayer va oferi serverele bazate pe tehnologia OpenPOWER ca parte a portofoliului de servicii bazate pe cloud.
Cu aceasta noua oferta, clientii vor putea sa selecteze servere  fizice bazate pe tehnologia OpenPOWER atunci cand isi configureaza infrastructura IT pe baza solutiilor cloud din cadrul SoftLayer, o companie IBM. Sustinand conceptul de design OpenPOWER Foundation, serverele au fost dezvoltate pentru a ajuta clientii sa administreze mai eficient volume mari de lucru si date in cadrul platformelor cloud private si publice.

’’Tehnologiile cloud in continua crestere, atat cele private cat si cele publice, permit organizatiilor sa extinda infrastructurile  existente, rapid si la un cost redus. Serverele dezvoltate pe o arhitectura de tip OpenPOWER sunt gandite astfel incat sa faciliteze o asemenea transformare’’ a mentionat Viorel Delinschi, Data Center Operations Manager, IBM Romania.

’’Noile servere fizice bazate pe tehnologia OpenPOWER ofera utilizatorilor o modalitate mai simpla de a beneficia de cele mai puternice si deschise arhitecturi de servere din industrie,” declara Sonny Fulkerso, CIO al SoftLayer. “Oferta  permite ca SoftLayer sa ofere un nivel mai inalt de performanta, predictibilitate si fiabilitate, lucru care nu este tot timpul posibil in medii cloud virtualizate.”

Serverele bazate pe tehnologia OpenPOWER beneficiaza de tehnologia procesorului POWER licentiat al IBM si genereaza  inovatii ce rezulta in urma unei colaborari intre membrii OpenPOWER Foundation, care in prezent, totalul lor depaseste 100 de lideri in tehnologie in intreaga lume.

Pentru a dezvolta serverul fizic al SoftLayer, IBM si SoftLayer au colaborat indeaproape cu co-membrii OpenPOWER Foundation pe nume TYAN,  un furnizor de platforme server/statii de lucru avansate si cu Mellanox Technologies, care este un furnizor important de servicii InfiniBand si Ethernet.