Softelligence, compania romaneasca specializata in dezvoltarea si implementarea de aplicatii software e-business, a lansat programul de responsabilitate sociala Softelligence Dare, prin care finanteaza proiecte software cu impact in dezvoltarea durabila a societatii romanesti.

Softelligence, compania romaneasca specializata in dezvoltarea si implementarea de aplicatii software e-business, a lansat programul de responsabilitate sociala Softelligence Dare, prin care finanteaza proiecte software cu impact in dezvoltarea durabila a societatii romanesti.

Softelligence Dare isi propune sa ajute tinerii pasionati de IT si tehnologie si totodata de probleme sociale de actualitate, ajutandu-i sa isi puna ideile in practica. Proiectele pot viza aplicatii software de promovare a unor cauze, volutariat in comunitate, actiuni filantropice, imbunatatirea calitatii vietii si a sigurantei, mediul inconjurator, sanatatea sau implicarea civica. Pana pe data de 03 septembrie 2013, participantii sunt invitati sa isi inscrie ideile de proiect pe pagina website a companiei, urmand ca in toamna, cele mai bune trei sa fie selectate si implementate. Compania va acorda consultanta tehnica de specialitate necesara ducerii la indeplinire a proiectelor, va asigura logistica (infrastructura, spatiu de lucru etc.), va acoperi costurile operationale si va oferi sprijin in promovarea si gasirea de investitori. Printre criteriile dupa care vor fi selectate ideile castigatoare se numara impactul in social, numarul de beneficiari, precum si potentialul de a atrage si mobiliza cat mai multi participanti si investitori.

Am lansat acest program animati de ideea ca tehnologia are un potential extraordinar de a schimba calitatea vietilor noastre si ca Romania abunda de tineri cu idei deosebite, talent si perseverenta, care au nevoie de un imbold. Softelligence Dare se doreste un program din care toti cei implicati sa aiba de castigat: participanti, sustinatori, tineri ambitiosi, comunitate, beneficiari directi, companie.”, a declarat Adrian Blidarus, Managing Partner Softelligence. “Ideea Softelligence Dare ne-a venit cu cateva zile inaintea participarii la un eveniment ale carui fonduri au fost destinate categoriilor defavorizate. Am realizat atunci ca putem face mai mult, ca e datoria fiecaruia dintre noi sa indrazneasca sa initieze sau sa contribuie la schimbarea Romaniei in bine. Compania insasi s-a nascut dintr-un act de curaj, dintr-o idee de aplicatie software deosebita pe care am pus-o in practica. Softelligence a atins intre timp pragul de maturitate in care poate sa initieze si sa dezvolte cu succes actiuni cu impact social puternic. Dincolo de tehnologie, business si comercial, suntem o companie responsabila si ne asumam proiecte indraznete, cu beneficii durabile.”, mentioneaza Teodor Blidarus, Managing Partner Softelligence si vicepresedinte ANIS.

Proiectele castigatoare vor fi anuntate pe data de 23 septembrie, urmand sa fie implementate pana la sfarsitul anului 2013. Mai multe detalii despre conditii, criterii de selectie si etape pot fi gasite in ghidul Softelligence Dare, disponibil pe website-ul companiei.