Investiția totală: 1 milion de euro în următorii 2 ani

Compania de tehnologie și consultanță Softelligence anunță extinderea la nivel regional prin deschiderea unei noi filiale în Macedonia de Nord. Până la finalul anului 2023 compania intenționează să angajeze în noua entitate peste 100 de profesioniști IT, iar investiția pentru realizarea proiectului va fi de un milion de euro.

„Intenția noastră este de a crea și extinde un hub est-european de excelență în consultanță și transformare digitală pentru companiile din domeniul serviciilor financiare, care să servească clienți de renume din întreaga lume. În ultimii trei ani, Softelligence s-a implicat în proiecte internaționale din ce în ce mai complexe, vitale pentru realizarea viziunii clienților noștri, iar extinderea companiei, atât în țară, cât și în afara ei, este urmarea naturală a acestei stări de fapt.”, explică Adrian Blidăruș, CEO Softelligence.

Filiala a fost înființată oficial în luna octombrie 2021, iar compania a început deja o campanie susținută de recrutare în Macedonia de Nord. Primii angajați Softelligence din Macedonia vor fi dezvoltatori de software de nivel mediu și senior, precum și leaderi de echipă cu experiență. Aceștia vor beneficia de un pachet salarial competitiv, dar și de un program de pregătire rapidă, pentru a putea să se implice în proiecte tot mai complexe, pentru clienți din domeniul asigurărilor și cel bancar cu prezență multinațională.

Echipa macedoneană urmează să extindă eforturile celei din România, în derularea de proiecte pentru mari jucători din domeniul financiar, precum companii membre ale Erste Group și Vienna Insurance Group sau TBI Bank, dar și coloșii asigurărilor Beazley și Howden Group. Echipa Softelligence din România este formată din 250 de profesioniști și se află și ea într-un proces susținut de extindere.

Proiectele companiei se axează pe livrarea de platforme tehnologice complete și integrate pentru asigurări și operațiuni bancare, bazate pe o arhitectură modernă de date și completate cu inteligență artificială. Compania are  o experiență de 16 ani în domeniul IT, asigurări și banking, și o înțelegere amănunțită a specificului fiecăruia dintre aceste domenii.

Softelligence a fost înființată în 2006 în București de către Adrian Blidăruș, care este acum CEO și acționar majoritar, și are în total patru filiale, dintre care două în România (la București și Craiova), una în Marea Britanie și, cea mai nouă, în Macedonia de Nord. Cifra de afaceri totală a Softelligence in 2020 s-a ridicat la 11,4 milioane de euro, pentru toate firmele din grup. Cifra însumează veniturile filialelor din București, Craiova și Londra.

Compania a inițiat în acest an și un program CSR – Generation Tomorrow – prin care își propune să sprijine inovația în rândul tinerilor. Sub umbrela Generation Tomorrow, compania a devenit și principalul susținător privat al Echipei Naționale de Robotică a României, sprijinind participarea acesteia la Expoziția internațională de tehnologie și inovație Dubai 2020.