In cadrul Galei Asociatiei Nationale a Exportatorilor si Importatorilor din Romania (ANEIR), companiei SIVECO Romania i-a fost decernat Marele trofeu ANEIR „Petru Crisan” 2013 pentru rezultate de exceptie la export in perioada 2009 – 2013.

“In 2008, SIVECO a luat o decizie curajoasa: demararea de proiecte mari pe pietele internationale. Astazi, mare parte din cifra de afaceri provine din exportul pe care il facem in 27 de tari, de pe 4 continente, replicand expertiza obtinuta in proiecte nationale de anvergura. Am semnat recent un contract cu Ministerul Educatiei din Malta, pentru a implementa cel mai amplu proiect educational din aceasta tara. La inceputul lunii octombrie, am deschis o noua sucursala, in capitala Turciei, acesta fiind al cincilea birou comercial international si cel de al treilea birou deschis de companie in Asia, marcand extinderea activitatilor noastre comerciale in aceasta zona geografica. Prin tehnologiile inovative si produsele de calitate, exportam inteligenta romaneasca”, a declarat Florian Ciolacu, Vicepresedinte Vanzari Internationale, SIVECO Romania.

Distinctiile pentru cele mai active companii in domeniul exporturilor au fost acordate de Nicolae Vacaroiu – Presedintele Curtii de Conturi, Mugur Isarescu – Guvernatorul Bancii Nationale a Romanei, si Mihai Ionescu – Secretar General ANEIR, Co-Presedintele Consiliului de Export al Romaniei.

“A fost un an extrem de dificil, de aceea toti cei care va aflati aici, nominalizati in Top 100 si 500 exportatori, meritati aplauze pentru ca ati reusit sa aveti rezultate pozitive. E o realizare mare. Meritati din plin aceasta recunoastere”, a declarat dl. Nicolae Vacaroiu, Presedintele Curtii de Conturi.

Companiile cu rezultate pozitive la export au fost nominalizate pe baza datelor transmise de Institutul National de Statistica (Top 1000 Exportatori) si a unui set de indicatori aplicati de ANEIR, care a restrans selectia, nominalizand pentru premiile anuale o lista scurta de 25 de companii de succes. Printre domeniile cu bune rezultate anul acesta la export, se regasesc, solutiile IT, industria de masini si echipamente unicate industriale grele, echipamente industriale, navale si material rulant feroviar, industria usoara.

In perioada ianuarie – august 2013 Romania a avut o crestere de 8% a exporturilor intra-UE si extra-UE, ajungand la 32 de miliarde de euro, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2012, cand s-au inregistrat 29,6 miliarde de euro din exporturi.