In acest an, pentru prima oara in istoria European Business Awards, organizatorii au introdus ca element de departajare a participantilor la competitie un sistem online de votare, destinat publicului larg. Fiecare companie se prezinta printr-un videoclip reprezentativ, incarcat pe site-ul European Business Awards (www.businessawardseurope.com). Competitorul al carui videoclip colecteaza cel mai mare numar de voturi se califica in faza urmatoare a concursului, primind totodata distinctia de Campion National.

Votul public se va desfasura in perioada 6 septembrie – 17 octombrie 2012.

„Clientii si partenerii nostri au la dispozitie peste 40 de zile pentru a ne acorda votul lor online. Ne-a facut mare bucurie sa realizam videoclipului de prezentare a realizarilor companiei din perioada 2011-2012. Suntem increzatori ca si aceasta este o oportunitate de a ne prezenta in plan international portofoliul de produse si suntem mandri de ce-am realizat intr-o perioada marcata de conditii economice foarte dificile. Ii incurajam pe toti cei care cunosc activitatea echipei noastre sa se exprime, acordandu-ne votul lor pe http://www.businessawardseurope.com/entries/detail/romania/4920,” declara Irina Socol, Presedinte si Director General SIVECO Romania.

In paralel cu campania de votare online, un juriu format din experti la nivel european va analiza videoclipurile companiilor inscrise in competitie, urmand sa desemneze in noiembrie 2012 Campionul National dintre cele 5 companii selectate drept finaliste din Romania.

“Procesul de vot public ofera companiilor posibilitatea de a interactiona direct cu sustinatorii lor, precum și de a-si prezenta realizarile lor unui public mai larg din intreaga Europa. In concurs s-au inscris  companiile cele mai de succes din Europa. Noi speram ca si prin aceasta campanie publica toti cei interesati vor viziona videoclipurile, constientizand performantele acestor organizatii” declara Adrian Tripp, CEO al European Business Awards.

In fazele urmatoare ale competitiei, respectiv in perioada noiembrie 2012 – ianuarie 2013, Campionii Nationali vor fi evaluati de catre un juriu european format din lideri de afaceri, academicieni si antreprenori care vor alege Top 110 companii ce ravnesc la vestitul Ruban d’ Honneur.
In etapa finala vor fi desemnati castigatorii titlului Ruban d’ Honneur, iar marele premiu va fi acordat in cadrul unei ceremonii in luna aprilie 2013.

Pentru mai multe informatii cu privire la European Business Awards, va rugam sa vvizitati www.businessawardseurope.com.

Cum se voteaza
Votul publicului se desfasoara online in perioada 6 septembrie – 17 octombrie 2012 pe siteul www.businessawardseurope.com.

Vizitatorii dispun pe prima pagina de detalii despre sistemul de votare.
In primul rand vor trebui sa aleaga tara, urmand sa vada  apoi toate inscrierile din acea tara. Selectand o companie, vor accesa pagina corespunzatoare videoclipului respectivei companii, pe care se regaseste si butonul de vot. Fiecare sustinator poate vota o singura data un videoclip dintr-o anumita tara. Nu exista mecanism de vot multiplu. Nu este nevoie de inregistrare, iar rezultatele sunt confidentiale,  astfel incat procesul de selectie sa fie obiectiv si transparent.

European Business Awards este o competitie care recunoaste si  promoveaza excelenta, cele mai bune practici si inovatia si etica in comunitatea de afaceri europeana. Aceasta se conformeaza directiilor Uniunii Europene si ale grupurilor de afaceri reprezentative ale Europei.  European Business Awards s-a impus rapid ca distinctie importanta in mediul de afaceri european si este recunoscut ca o platforma de top pe continentul nostru.  European Business Awards urmareste trei scopuri mari si distincte :
• Genereaza exemple de urmat pentru comunitatea de afaceri europeana
• Creeaza notorietate si sustine personalitatile si organizatii de succes
• Propune studii de caz si modalitati de  dobandire a expertizei, impartasite de organizatii cu performante exceptionale