Simplifică implementările clienților, oferă modularitate și opțiuni de personalizare supreme pentru AI, ML și HPC

Compania Super Micro Computer a prezentat recent o tehnologie revoluționară care simplifică implementările GPU la scară largă și este un design care acceptă tehnologii viitoare, care nu au fost încă anunțate. Serverul Universal GPU oferă flexibilitatea supremă într-un server care economisește resurse.

Arhitectura sistemului Universal GPU combină cele mai recente tehnologii care acceptă mai mulți factori de formă GPU, opțiuni de CPU, stocare și opțiuni de rețea optimizate împreună pentru a oferi sisteme configurate în mod unic și foarte scalabile. Sistemele pot fi optimizate pentru aplicațiile de Inteligență Artificială (AI), Machine Learning (ML) și de calcul de înaltă performanță (HPC) specifice fiecărui client. Organizațiile din întreaga lume cer noi opțiuni pentru următoarea lor generație de medii de calcul, care vor acomoda îndeplinind cerințele de natură termică următoarele generații de procesoare și GPU.

„Serverul Universal GPU de la Supermicro este o descoperire revoluționară pentru industria noastră și pentru infrastructura centrelor de date”, a declarat Charles Liang, președinte și CEO, Supermicro. „Cu o singură platformă puternică, modulară și pregătită pentru viitor, am schimbat regulile de bază pentru modul în care CTO și administratorii IT pot planifica noile implementări. Acesta este un design de sistem flexibil și revoluționar care este pur și simplu cel mai bun disponibil și va permite implementări rapide la scară.”

Inițial, platforma Universal GPU va suporta sisteme care conțin procesoare AMD EPYC™ 7003 de a treia generație, fie cu GPU-uri MI250, fie NVIDIA A100 Tensor Core 4-GPU și procesoare scalabile Intel Xeon de a treia generație cu acceleratoare AI încorporate și NVIDIA A100 Tensor Core 4-GPU. Aceste sisteme sunt proiectate cu o capacitate termică îmbunătățită pentru a găzdui GPU-uri de până la 700 W.

Platforma Supermicro Universal GPU este proiectată să funcționeze cu o gamă largă de GPU-uri bazate pe un design de standarde deschise. Prin aderarea la un set convenit de standarde de proiectare hardware, cum ar fi Universal Baseboard (UBB) și OCP Accelerator Modules (OAM), precum și PCI-E și interfețe specifice platformei, administratorii IT pot alege arhitectura GPU cea mai potrivită pentru sarcinile lor de lucru HPC sau AI. Acest lucru va îndeplini cerințele exigente ale multor companii din mediul enterprise și va simplifica instalarea, testarea, producția și upgrade-urile soluțiilor GPU. În plus, administratorii IT vor putea alege cu ușurință combinația potrivită de procesoare și GPU pentru a crea cel mai optim sistem pentru utilizatorii lor.

Serverul GPU universal 4U sau 5U va fi disponibil pentru acceleratoarele care folosesc standardul UBB, precum și PCI-E 4.0 și, în curând, PCI-E 5.0. În plus, sunt disponibile 32 de sloturi DIMM și o gamă largă de opțiuni de stocare și de rețea, care pot fi conectate și folosind standardul PCI-E. Serverul Supermicro Universal GPU poate găzdui GPU-uri folosind plăci de bază cu factorii de formă SXM sau OAM care utilizează interconexiuni GPU-la-GPU de foarte mare viteză, cum ar fi NVIDIA NVLink sau tesatura AMD xGMI Infinity, sau conectează direct GPU-uri printr-un slot PCI-E.

Toate platformele actuale majore de CPU și GPU vor fi acceptate, oferind clienților opțiuni care se potrivesc exact cu sarcinile lor de lucru.

Serverul este proiectat pentru un flux de aer maxim și găzduiește procesoare și GPU-uri actuale și viitoare, unde sunt necesare procesoare și GPU-uri cu cel mai înalt TDP pentru performanța maximă a aplicației. Opțiunile de răcire cu lichid (direct la cip) sunt disponibile pentru serverul Supermicro Universal GPU, deoarece procesoarele și GPU-urile necesită soluții de răcire sporite. În plus, cu designul său modular, anumite subsisteme ale acestui server pot fi înlocuite sau modernizate, prelungind durata de viață a întregului sistem și reducând deșeurile electrice generate de înlocuirea completă cu fiecare nouă generație de tehnologie CPU sau GPU.

Soluțiile Supermicro sunt disponibile în România prin intermediul distribuitorului IT&C ASBIS Romania.