BizTech 2012, cel mai mare eveniment de business și tehnologie din Transilvania, va avea loc în perioada 27-28 septembrie la Hotel Ramada în Oradea . Peste 60 de specialiști IT vor prezenta noile soluții și programe IT dedicate învățământului, mediului public și mediului de afaceri. Totodată, peste 20 de speakeri din sfera managerilor, antreprenorilor și consultanților vor lua cuvântul în cadrul BizTech.

Create cu scopul de a aduce aproape cele mai mari companii de IT și managerii regionali, și de a facilita dezvoltarea unei conexiuni între cele două entități, conferințele sunt organizate pe secțiuni de educație, tehnologie, business și cercetare-inovare.

Silviu Hotăran, „antreprenor în educație” le va împărtăși invitaților care sunt pașii pentru schimbarea și dezvoltarea oamenilor, a echipelor și organizațiilor apelând la programe de training și coaching. Fostul General Manager Microsoft România propune un proiect complex orientat pe obiective, menit a crește și dezvălui liderii din noi.

Deși pe plan mondial economia a avut de suferit, există și modele de succes în afaceri. Camelia Șucu, o femeie de succes, va povesti la BizTech 2012 despre experienta sa de antreprenor în România, de la începutul anilor ’90 până acum. Care au fost cele mai grele obstacole, ce a motivat-o să investească în continuare în produse de lux în ciuda crizei economice, dar și-n afaceri cu produse wellness și ferme.

În ceea ce privește sesiunea despre fiscalitate, Florin Gherghel, Head of Tax Department în cadrul Noerr va susține o prezentare despre cum vă puteți diminua impozitul pe profit, precum și ce drepturi poate invoca o companie în fața organelor de control. Pentru a se dezvolta, companiile IT&C pot accesa finanțări nerambursabile din fondul ajutorului de stat pentru proiecte IT&C, potrivit HG nr. 797/2012.

De la Iulian Sorescu, Head of Financial Department la Noerr Finance & Tax, veți afla care sunt criteriile de eligibilitate, bugetul total pe care-l puteți accesa, perioada de valabilitate și multe alte date practice.

Tot din sfera investițiilor, inovării și cercetării vom afla de la prof. Univ. Dr. Anca Dodescu, care sunt aglomerările economice și parteneriatele triple-helix – adevărate motoare ale inovării la nivel regional. Potrivit strategiei europene, soluția principală a ieșirii din criză o reprezintă inovarea și politicile publice stimulatoare pentru un mediu de afaceri predispus la inovare.

În cadrul conferinţei, vor fi prezentate exemple de bune practici din diferite regiuni ale UE de tipul aglomerărilor economice: parcuri industriale, centre tehnologice, incubatoare de afaceri, clustere, reţele de inovare etc. şi parteneriatelor triple-helix, care pot constitui modele de aplicat în România şi în Regiunea de Nord-Vest.

În partea a doua a conferinţei, pornind de la cea mai frecventă strategie pentru „ieşirea din criză” identificată în UE – un angajament bugetar puternic pentru educaţie, cercetare şi inovare combinat cu scheme stimulatoare inteligente pentru un mediu de afaceri deschis spre inovare şi cu parteneriate strategice între comunitatea de afaceri, partenerii sociali, universităţi şi administraţia publică – dezbaterile vor fi stimulate în direcţia identificării unor soluţii concrete pentru „imperativul inovării” în Oradea şi Regiunea de Nord-Vest.

Accesul la BizTech 2012 se face pe baza unei invitații. Pentru detalii vă rugăm să accesați siteul oficial: http://www.cg-hitech.ro/portal/biztech.html. BizTech 2012 este evenimentul de business și tehnologie al anului în Transilvania și este organizat de compania CG&GC HiTech Solutions.