Din septembrie 2013, Sharp România este noua filială pe care Sharp Electronics o are în Europa. Cu sediul central la Bucureşti, noua companie se va concentra pe comercializarea electronicelor de larg consum, aparatură audio-video şi electrocasnice.

Extinderea Sharp pe piața din România, alături de înființarea mai multor filiale europene Sharp, face parte din strategia de dezvoltare a activităților companiei japoneze pe mai multe piețe din regiunea Europei de Est.

Decizia de a crea filiala Sharp Electronics din România a fost luată în urma unei serii de observaţii şi analize privind potenţialul pieţei locale. Schimbările economice și mediul favorabil investiţiilor reprezintă argumente în plus care au influenţat decizia noastră de a extinde afacerile Sharp în România”, declară Jacek Klekowski, Preşedintele Sharp Electronics pentru Europa de Est.

Gama de produse pe care filiala Sharp din România o va comercializa pe piața locală include electronice de larg consum şi electrocasnice: televizoare LCD, echipamente audio, frigidere, congelatoare, cuptoare cu microunde, cuptoare cu aburi Steamwave, aparate de aer condiționat, purificatoare şi umidificatoare de aer.

Dintre produsele oferite de Sharp România, cele mai noi televizoare – AQUOS LED LCD – merită o atenţie specială. Gama de produse din acest an include zeci de modele de înaltă tehnologie, adică televizoare cu o calitate a imaginii incomparabilă, dezvoltate cu panouri X-Gen şi cu tehnologia Quattron.

Sharp se mândreşte cu cea mai largă gamă de televizoare cu ecrane mari: de 50, 60, 70, 80 şi de 90 de inch”,declară Bogdan Pasat, Manager de Marketing şi Vânzări în cadrul Sharp România. ”Până acum, produsele Sharp au fost comercializate pe piaţa din România printr-o reţea de distribuitori. Odată cu intrarea directă a Sharp Electronics pe piaţa din România, activităţile de marketing și comunicare ale companiei se vor evidenţia”, adaugă Pasat.

Atât în Europa, cât și în România, Sharp este lider de piaţă incontestabil în industria televizoarelor cu ecrane mari cu o cotă de piață de peste 50%. Trebuie adăugat că Sharp este unicul producător de televizoare LED standard de 90 de inch, iar modelul AQUOS 3D LED LC-90LE757 de 90 de inch a fost lansat în Europa chiar în această primăvară. Din iunie 2013, modelul respectiv a ajuns pe aproape toate rafturile din Europa, inclusiv în România.