Grupul de firme Laboratorium a implementat sistemul SeniorCRM Express pentru gestiunea mai eficienta a activitatilor de promovare, vanzare si service, obtinand astfel o mai buna viteza de reactie pe piata echipamentelor de laborator. Principalele motive care au stat la baza alegerii solutiei CRM oferite de Senior Software au fost simplitatea in utilizare si variantele flexibile de licentiere oferite.

Laboratorium este un grup de firme care importa si distribuie echipamente si consumabile de laborator, oferind clientilor sai si servicii adiacente precum asistenta tehnica, reparatii si intretinere. In 2009 compania a introdus pe piata romaneasca brandul Skalar, lider de piata in domeniul analizoarelor de chimie preparativa si a robotilor de automatizare a laboratoarelor de chimie. In 2011 grupul s-a extins cu divizia Laboratorium Service, iar in 2012 cu Laboratorium Life Science.

Dezvoltarea accelerata a companiei a rezultat in triplarea cifrei de afaceri in ultimii doi ani, dar a generat si o crestere semnificativa a volumului de informatii ce trebuia gestionat in vederea consolidarii relatiilor cu partenerii si mentinerii unui grad ridicat de satisfactie a clientilor. SeniorCRM Express a intampinat cu succes cele mai stringente nevoi ale companiei, legate de timpii de raspuns la cererile clientilor, gestionarea fortei de vanzare, centralizarea datelor si optimizarea procesului de ofertare.

„Am ales SeniorCRM Express pentru ca ne ofera majoritatea functionalitatilor pe care ni le dorim de la un sistem de gestionare a relatiilor cu clientii nostri. De asemenea, flexibilitatea variantelor de licentiere ne-a permis sa utilizam sistemul CRM doar prin plata unui abonament lunar pentru utilizatori”, declara domnul Mihai Pandele, Director de Vanzari Laboratorium.

In urma implementarii sistemului CRM de la Senior Software, beneficiile obtinute de Laboratorium sunt:

• Cresterea productivitatii angajatilor, controlul ridicat al fluxurilor de lucru si organizarea procesului de ofertare in functie de fiecare tip de client, produs sau serviciu.

• Posibilitatea de gestionare a tuturor produselor si a detaliilor despre acestea in cadrul aceluiasi sistem, precum si a listelor de preturi.

• Vizibilitate crescuta asupra activitatilor desfasurate de vanzatori, cum ar fi numarul vizitelor la clienti, al ofertelor trimise, al oportunitatilor pierdute etc.

• Imbunatatirea timpului de raspuns la cererile clientilor si cresterea calitatii serviciilor oferite acestora, prin gestionarea integrata a activitatii de service: solicitarile clientilor sunt alocate automat utilizatorilor corespunzatori, pentru fiecare cerere putand fi monitorizat stadiul de rezolvare si rezolutia acesteia.

• Masurarea eficienta a rezultatelor activitatii cu ajutorul functionalitatilor de raportare capabile sa ofere analize amanuntite pentru orice activitate desfasurata, in functie de diferite criterii: tipuri de cereri de service, performantele vanzatorilor, starea conturilor de clienti etc.

Mentinerea unei relatii solide cu clientii atat pe parcursul desfasurarii procesului de vanzare cat si inainte si dupa acesta este foarte importanta. Insa concluzia la care ajung majoritatea companiilor este ca aceasta nu poate exista in lipsa unor informatii corecte si complete referitoare la fiecare contact in parte, care sa poata fi utilizate si accesate usor. Sistemul CRM de la Senior Software gestioneaza integrat interactiunile cu clientii si prospectii oferind tuturor utilizatorilor acces la informatiile de care au nevoie, atunci cand au nevoie.

Pentru mai multe detalii, accesati: www.SeniorERP.ro/CRM