Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei și AVEVA, liderul global în domeniul ingineriei și software-ului industrial, și-au anunțat astăzi parteneriatul extins pentru a oferi soluții inovatoare pentru piața centrelor de date.

Întrucât furnizorii de super-centre de date le prevăd cu o flotă în expansiune, pentru a răspunde cererii la nivel mondial, complexitățile legate de operarea și întreținerea acestor echipamente creează un set de provocări fără precedent. Operarea la această scară necesită o abordare diferită pentru facilitățile critice care alimentează infrastructura digitală globală. Combinația dintre software-ul industrial scalabil AVEVA™ Unified Operations Center, și soluția de control și monitorizare EcoStruxure™ for Data Centers de la Schneider Electric, permite o vizibilitate profundă și extinsă a operațiunilor curente.

Noile soluții comune oferă o viziune omogenă asupra ingineriei, a operațiunilor și a performanței, pe o bază eterogenă, moștenită și deja instalată. Furnizorii de super-centre de date vor beneficia de acest parteneriat, conectând platforme și seturi de date care existau anterior în sisteme diferite. Aceștia vor putea, de asemenea, să facă scalări indiferent de numărul de site-uri sau de poziționarea centrelor pe glob. Personalul centrelor de date va fi împuternicit să ia decizii mai rapide, mai informate și să optimizeze eficiența resurselor și a operațiunilor, pe tot parcursul ciclului de viață al centrului de date. Prin urmare, furnizorii de centre de date pot oferi o experiență consecventă la nivel global, pentru a răspunde nevoilor de infrastructură digitală în expansiune ale clienților lor.

 “Într-o perioadă în care infrastructura digitală a lumii este cât pe ce să-și atingă limitele, Schneider și AVEVA furnizează o soluție complexă pentru centrele de date, pentru a funcționa corespunzător și în condiții de fiabilitate într-un mediu critic”, spune Pankaj Sharma, Vice Președinte Secure Power Division la Schneider Electric. “Soluția poate lua date care au fost gestionate de mult timp în centrele de date individuale, adesea în sub-sisteme izolate, le poate normaliza pe mai multe site-uri și, în cele din urmă, poate informa și furniza integrarea IT/OT/IoT la nivel de întreprindere, pentru a oferi posibilitatea luării de decizii în timp real. Soluția completă va oferi eficiență operațională și o flotă mai fiabilă de centre de date.”

“Parteneriatul unic al AVEVA și Schneider Electric oferă deja o valoare extraordinară clienților noștri industriali”, spune Craig Hayman, CEO, AVEVA. “Este o etapă strategică majoră pentru noi să extindem parteneriatul pe noile piețe și să ajungem la mai mulți clienți, combinând istoricul AVEVA în furnizarea de soluții unificate end-to-end cu experiența extinsă în materie de centre de date a Schneider Electric și cu capacitatea sa de implementare la nivel global. Clienții noștri comuni beneficiază de sisteme și procese standardizate, ceea ce duce la îmbunătățirea eficienței forței de muncă pe mai multe site-uri și la nivel de companie.”

Pentru mai multe informații despre AVEVA Unified Operation Center for Data Centers dați click aici. Pentru mai multe informații despre Schneider Electric EcoStruxure pentru Centre de Date și support de implementare, dați click aici.