Schneider Electric a fost numit Global Parity Alliance Diversity, Equity and Inclusion (DEI) Lighthouse pentru Global Pay Equity (GPE), de către Centrul pentru Noua Economie și Societate al World Economic Forum (WEF).

Acest premiu recunoaște eforturile Schneider Electric de a promova incluziunea și respectul prin promovarea echității salariale în toate birourile sale. Inițiativa Schneider Electric Global Pay Equity a început în 2014 cu proiecte pilot în 12 țări. De atunci, proiectul a fost implementat în peste 100 de țări, ajungând la 99,6% din forța de muncă totală a companiei până la sfârșitul anului 2020.

Înființată de WEF în colaborare cu McKinsey & Company, Global Parity Alliance este un grup global de organizații intersectoriale care lucrează pentru a obține rezultate DEI mai bune și mai rapide prin identificarea inițiativelor cu impact dovedit, împărtășirea perspectivelor care au fost cheia succesului lor și care au susținut evoluția acțiunii DEI la nivelul CEO.

Inițiativa Schneider Electric Global Pay Equity a permis îmbunătățiri de la an la an a diferențelor de salarizare a femeilor, prin:

  • Un cadru global-local de compensare: o metodologie globală unificată pentru a aborda diferențele de remunerare, începând cu o definiție comună pentru „diferența de remunerare”, o abordare consecventă a măsurării diferenței și o țintă la nivel de companie; echipele locale de HR au fost apoi desemnate să definească planuri de acțiune pentru a elimina decalajele pe baza nevoilor și condițiilor pieței locale.
  • Un proces de revizuire a compensației: stabilit trimestrial la nivel global și local, pentru a revizui KPI-urile și a identifica lacunele emergente; procesul a integrat, de asemenea, o etapă de ajustare a echității salariale, în evaluările salariale anuale, pentru a identifica și a elimina decalajele.
  • Îmbunătățirea competențelor în cadrul echipelor de compensare a resurselor umane și ale managerilor de departamente: Schneider Electric a instruit profesioniști în resurse umane și manageri din HR pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la impactul discriminării pe bază de gen la nivelul remunerării și pentru a le asigura instrumentele de care au nevoie ca să ia decizii de remunerare echitabile pe parcursul recrutării, promovării și revizuirii retribuțiilor.
  • Automatizarea datelor: a introdus analiza și raportarea automată a datelor prin sistemul său de informații HR pentru a identifica diferențele de salarizare, prin urmărirea precisă a factorilor cheie de-a lungul carierei angajaților în cadrul companiei.

De atunci, Schneider Electric și-a extins programul GPE, stabilindu-și obiectivul de a atinge și a menține un decalaj salarial de <1% pentru toți angajații, dar și de a atinge un echilibru de gen 50:40:30 (femeile ar trebui să reprezinte 50% din totalul noilor angajați, 40% din toți managerii de primă linie și 30% din conducerea superioară) până în 2025. Compania va încerca, de asemenea, să implementeze un instrument de simulare a echității salariale pentru a oferi o vizibilitate mai largă asupra datelor despre diferențele de salarizare și a ajuta astfel managerii, specialiștii în resurse umane și recrutorii să facă oferte corecte către potențialii candidați.