Steve Ballmer, CEO Microsoft, şi-a anunţat retragerea din aceasta pozitie, pe care si- va mai pastra , însă, până ce va fi desemnat un succesor. Acest anunţ a surprins analiştii şi investitorii, dar reflecţiile asupra acestei mişcări sugerează mai multe beneficii pentru inovarea pieţei de smartphone-uri şi tablete.

Ballmer declară că: “Nu există niciodată o perioadă perfectă pentru acest tip de tranziţie, dar acum este momentul potrivit”.

Ballmer, în vârstă de 57 de ani, a fost numit  în această funcţie în anul 2000, fiind succesorul lui Bill Gates. Perioada 2000-2013 a fost o perioadă încoronată de reuşite, cu produse de succes, precum Windows XP şi Xbox 360. De asemenea, vorbim de o creştere în valoare de 78 de miliarde de dolari. Cu toate acestea, criticii l-au acuzat că nu a fost capabil să anticipeze explozia în ceea ce priveşte piaţa de tablete şi smartphone-uri, în comparaţie cu cea a computerelor.

Decizia de a părăsi compania a fost una dificilă, emoţionantă, Ballmer declarând: “Fac acest pas în interesul companiei pe care o iubesc; compania a contat cel mai mult pentru mine, pe lângă familie şi prietenii apropiati”.

Sursa: http://www.theguardian.com